Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Lauren Verster vertelt de hilarische reden voor de tweede naam van haar dochtertje

Eind januari beviel presentatrice Lauren Verster (38) van haar eerste dochtertje. Samen met cameraman Jasper gaven ze het meisje de naam Leentje.

Gevolgd door de tweede naam Wambleesha en achternaam Diepeveen. De bijzondere naam kwam ter sprake bij een interview met presentatrice en acteur Thomas Acda (51) in de nieuwe Linda.

Advertentie

Wambleesha
Nadat de twee bij het gespreksonderwerp ‘kinderen’ zijn aangekomen, vertelt Lauren de tweede naam van haar dochtertje. “Het is eigenlijk Leentje Wambleesha…”. “Wam wat?”, merkt Thomas op. Een terechte reactie, want het is een naam waar je misschien wel even van staat te kijken.

“Wambleesha. Ja, ik kan er ook niks aan doen!”, legt Lauren aan Thomas uit. “We zaten op de bank, namenlijstjes door te nemen. Op een gegeven moment was ik bij de Afrikaanse namen terechtgekomen en ik zei: ‘Haha, moet je dit horen: Mutusingi, Wambleesha…’ Zegt Jasper twee weken later: ‘Ik vond Mutusingi en Wambleesha heel leuk.’ Ik dacht: wat krijgen we nou? ‘Dat was een grapje schat!’”

Gemeentehuis
“We hielden erover op, maar toen we naar het gemeentehuis gingen om aangifte te doen, begon hij er wéér over: ‘Ah, zullen we dan als tweede naam Wambleesha doen? Dat vind ik zo mooi.’ Ik zei: ‘Oké, als jij later kunt uitleggen waarom Leentje ook Witte Adelaar in het Afrikaans heet, dan vind ik het prima.’ Dus nu heet ze zo. Leentje Wambleesha Diepeveen.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Blendle.com. Beeld: ANP

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien