Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Leontien van Moorsel in tranen bij 'Jinek' om fragment van ouders

De emoties liepen hoog op aan tafel bij Jinek donderdagavond. Leontien van Moorsel was te gast om over haar carrière als wielrenner te praten, maar ze hield het niet droog bij het zien van een oude video.

Samen met hockeyer Fatima Moreira de Melo en sprinter Nelli Cooman zat Leontien aan tafel. In Museum Rotterdam wordt momenteel een expositie gewijd aan de 3 sportvrouwen, genaamd Girlpower. Alle 3 praten ze met Eva Jinek over de mooie, maar ook moeilijke momenten van hun carrière.

Advertentie

Anorexia
Leontien werd 4 keer olympisch kampioen en beleefde vele mooie momenten op weg naar de top. Maar er zit ook een donkere kant aan haar succesverhaal. 25 jaar geleden worstelde ze met de ziekte anorexia. Wanneer Eva haar een filmpje laat zien uit die tijd, wordt Leontien zichtbaar emotioneel.

Ouders
Het filmpje is uit 1990, wanneer Leontien net de wereldtitel heeft gewonnen. Op de beelden is te zien dat haar ouders op het vliegveld staan te wachten en haar feliciteren als ze aankomt. Ze legt uit waarom dit haar zo raakt: “Ze hebben iedere gulden omgedraaid om mij te kunnen laten fietsen. Ik ben tot op de dag van vandaag zo dankbaar.”

Steun
Ook vertelt ze over hoe de eetstoornis voor haar ouders was en dat ze er niet meer was zonder hun steun. “Ik bleef presteren op mijn wilskracht. Het heeft heel lang geduurd voordat mijn ouders beseften dat ik zo ziek was.” Ze legt uit dat ze de eetstoornis niet alleen onderging, maar samen met haar ouders, haar man Michael en haar schoonouders.

Emotie
Tafelgasten Nelli en Fatima zijn ook ontroerd door het verhaal. Net als Eva, die ook vol schiet. “Wat heerlijk dat iedereen hier moet huilen”, roept de presentatrice.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: ANP

Sylvia Witteman: “Hoe aardig je ouders ook zijn, op je 22e wil je wel bij ze weg”

dochter

Premium

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (18 en 15) en katten Lola en Siepie. Deze week wordt ze compleet verrast door haar 22-jarige dochter.

Mijn dochter is een kind van de boemeranggeneratie. Ze ging het huis uit om te studeren, woonde tijdens haar studie op de campus en kwam daarna terug naar het ouderlijk huis. Dat was gezellig, maar het gaf wel een ontzettende rommel. Ja, mijn zoons zijn ook slordig, maar die hebben tenminste elk maar 2 paar schoenen om rond te laten slingeren. Mijn dochter heeft er 40. Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien