Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle STER-verkiezing, kandidaat 10: Rieta Aliredjo

STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat. Dat zijn Libelle Sterren. 10 weken lang zet Libelle een STER in het zonnetje, die zelf een bedrijf heeft opgezet waarmee ze de wereld een beetje mooier maken. Deze week: Rieta Aliredjo (43).

Rieta Aliredjo zocht naar meer zingeving in haar werk en zette daarom warenhuisje.nl op. Hier kunnen kinderen zelf hun speelgoed, kleding en schoenen aanbieden, om de wereld weer ietsje duurzamer te maken.

Advertentie

Rieta: “Ik had een baan als adviseur, toch voelde ik steeds als ik een groot project succesvol had afgerond een enorme leegte. Ik wilde meer zingeving in mijn werk door een bijdrage, hoe klein ook, te leveren aan een betere wereld. Als er vanbinnen iets begint te knagen, dan moet je daar iets aan doen.”

Duurzaamheid
“Ik hou van de natuur. Ik groeide op in Suriname, waar ik altijd tussen de fruitbomen speelde, met overal bloemen en vlinders om me heen. We weten allemaal wat afval met de wereld doet en dat het klimaat verandert. Tegelijkertijd kopen we steeds nieuwe spullen, waardoor we nog meer afval creëren. Duurzaamheid staat niet boven aan ieders prioriteitenlijstje, merkte ik als ik het erover had. Maar wat voor wereld wil je dan voor je kinderen?, vroeg ik dan. Ik zag dat mensen daar wel vatbaar voor waren. Iedere ouder weet dat kinderen heel veel spullen gebruiken. Omdat kinderen groeien en zich ontwikkelen, worden veel van die producten maar kort gebruikt, terwijl ze een lange levensduur hebben. Die producten liggen vaak op zolder te verstoffen of worden gewoon weggegooid. Daar wilde ik iets mee.”

Warenhuisje.nl
“Zelf ben ik geen moeder, maar ik vind dat we een gezamenlijke verantwoording hebben voor kinderen. En het zijn de kinderen die van nature wereldverbeteraars zijn. Door mijn goedbetaalde baan op te zeggen om warenhuisje.nl te beginnen, heb ik echt een sprong in het diepe gemaakt. Ik ben zeker geen ICT’er, maar ik kan veel zelf. Daarnaast heb ik goede, gedreven mensen om me heen verzameld. ‘Wat verdien je nou?’, wordt me weleens gevraagd. Ik hoef niet veel te verdienen, maar gewoon genoeg. Ik werk fulltime, maar zo voelt het niet. Ik doe wat ik leuk vind en waar toekomst in zit.”

7dagencirculair.nl
“Op warenhuisje.nl kunnen kinderen zelf hun kleding, speelgoed of schoenen verhandelen. Omdat ik ook scholen en instellingen wil bereiken om kinderen te leren over hergebruik, heb ik daarnaast een landelijk platform opgezet: 7dagencirculair.nl. Via dit platform organiseer ik lessen en workshops op scholen. Hier leren kinderen van hun oude T-shirt een tas te maken, er worden ruilmarktjes gehouden en duurzame ondernemers worden uitgenodigd als gastdocent. Scholen, ondernemers en bedrijven reageren enthousiast en denken met me mee. Warenhuisje heeft een collectieve impact. “Mama, ben je al aan het recyclen”, vroeg een meisje laatst aan haar moeder. Het is zo belangrijk om kinderen te bereiken. Betrek ze erbij, maak ze eigenaar van hun spullen en geef ze de verantwoordelijkheid om die zelf aan te bieden. Kinderen vinden het hartstikke leuk.”

warenhuisje.nl

STEMMEN
Vanaf 26 september kan er gestemd worden via Libelle.nl/ster.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Interview: Laura van der Meer. Beeld: Petra Hoogerbrug

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien