Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Zangeres en actrice Liesbeth List (78) overleden

Afgelopen woensdag is Liesbeth List op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Dat maakte haar familie vrijdag bekend.

De zangeres stierf in haar woonplaats Soest.

Advertentie

Liesbeth List is zonder twijfel 1 van de meest bewonderde zangeressen van Nederlandse bodem. Ze stond dan ook – terecht – bekend als de grande dame van het Nederlandse chanson. List verwierf vooral grote bekendheid met haar vertaling van nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel.

Heb het leven lief

Op de Facebookpagina van Liesbeth List is haar rouwkaart geplaatst. Daarop staat een deel van de tekst uit het liedje Heb het leven lief. “Dans met de maan. Sla je armen om de sterren. Ga je dromen achterna. Op de maat van de seizoenen”, klinkt het naast een prachtige foto van de zangeres:

Dementie

De zangeres zong niet alleen graag, ze speelde ook in verschillende films en musicals. 1 van die musicals was Piaf in 1999, waarin de zangeres de titelrol van de legendarische Franse zangeres Edith Piaf vertolkte. Talloze keren is de zangeres voor haar carrière bekroond. Zo ontving ze onder meer 2 Edisons en een Gouden Harp. In 2017 maakte List bekend dat ze zou gaan stoppen met optreden, omdat ze leed aan een vorm van dementie.

Vanwege de coronacrisis wordt List in kleine kring gecremeerd.

In 2017 filmde Renée van Wegberg voor Libelle TV achter de schermen over haar rol in de musical Liesbeth List:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Brunopress

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien