Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Voor Lonneke was 2020 een topjaar: "Ik kwam na 29 jaar van mijn migraine af"

2020 stond in het teken van de coronacrisis. Van ziekte en verlies. Van lockdowns en thuiswerken. Veel mensen noemen 2020 dan ook het ‘slechtste jaar ooit’. Maar voor Lonneke (35) was 2020 een topjaar: zij kwam van haar migraine af.

Lonneke (35): “Sinds mijn 6e heb ik last van migraine. Minstens twee keer per week lag ik op bed met bonkende hoofdpijn en een teiltje om in over te geven. Het werd zelfs zo erg dat ik moest stoppen met lesgeven, mijn hobby vaarwel moest zeggen en mijn sociale leven op een laag pitje moest zetten. Bijna alle behandelingen heb ik geprobeerd, maar zonder resultaat Totdat ik stuitte op een nieuwe behandelmethode.”

Advertentie

Migraine

“Migraine heeft altijd invloed op mijn leven gehad. Te veel inspanning zorgde ervoor dat ik met stekende hoofdpijn in bed belandde. Als ik een avondje uit ging, was ik dagenlang geradbraakt. Mijn hobby, zingen in een bandje, ging niet samen met mijn migraine. En toen ik na mijn studie ging werken als muziekdocente, moest ik ook concluderen dat dat te zwaar was. Vanwege mijn klachten, kon ik niet vaak naar afspraken of verjaardagen. Ik bleef bewust kinderloos. Ik miste best veel. Het is zeker niet zo dat mijn leven niet leuk was. Ik deed regelmatig leuke dingen en vond zelfs heel leuk werk, waarbij ik mijn eigen uren kon indelen. Maar toch werd ik beperkt door de migraine.”

Nieuwe behandelmethode

“Omdat migraine een hersenziekte is, kom je er niet zo makkelijk vanaf. Ik moest mijn situatie dus maar gewoon accepteren en het beste van mijn leven maken. Maar toen kreeg ik een berichtje op Facebook van een man die een nieuwe behandelmethode had ontwikkeld: de Collum-behandeling. Weer zo eentje, dacht ik. Ik had al vaak genoeg dit soort ‘nieuwe succesvolle’ behandelingen gehad, altijd zonder resultaat. Maar deze man garandeerde dat het zou werken. Zo niet? Dan kreeg ik mijn geld terug. Dat vond ik wel een heel grote belofte en dus besloot ik ervoor te gaan.”

Alles op zijn plaats

“De behandelaar merkte al gauw wat er mis was. ‘Je hebt een whiplash en een draaiing in je nekwervel’, zei hij tegen me. Ik weet dat migraine door trauma wel eens voorkomt, maar nooit was er gesproken over de oorzaak van mijn migraine. Opeens viel alles op zijn plaats. Toen ik 5 jaar oud was, ben ik namelijk heel hard van de trap gevallen. Helemaal van boven naar beneden. Het was zo’n klap dat ik me achteraf niet voor kon stellen dat ik daar zonder kleerscheuren vanaf was gekomen. En dat bleek ook niet zo te zijn, want vlak daarna begonnen mijn migraineaanvallen. Volgens de behandelaar was er wel iets aan te doen. Hij gaf me anderhalf uur lang een dieptemassage bij mijn nekwervels en schedelrand met een speciaal ontwikkeld apparaat.”

Intensieve behandeling

“De behandeling was zo intensief, dat ik er nog dagen last van had. Mijn lijf voelde alsof het was overreden. Ook kreeg ik griep, een koortslip en heel veel migraineaanvallen. De nasleep was heftig, maar het gaf me ook hoop. Ik kreeg namelijk het idee dat mijn lichaam bezig was met een soort grote opruiming na de behandeling. Ik besloot dan ook door te gaan met de behandelingen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan.”

Één keer migraine

“Een paar behandelingen later gebeurde namelijk het onvoorstelbare. De migraineklachten namen heel erg af. Ik markeer mijn aanvallen in mijn agenda en toen ik daar laatst in keek, kwam ik tot een schokkende ontdekking: in heel 2020 heb ik maar één echte migraineaanval gehad. Één! Waar mijn agenda wel vol mee stond, waren leuke activiteiten. Ik kan weer dagjes uit, ik kan met vriendinnen afspreken, en ik kan zelfs sporten! Daardoor ben ik ook nog eens heel veel kilo’s kwijtgeraakt. Ondanks mijn migraine heb ik altijd de positieve dingen in het leven gezien, maar dat ik nu zo pijnloos en zorgeloos door het leven kan gaan, dat is pas echt geweldig.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Eva Breda. Beeld: Privébeeld van Lonneke. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Belangrijke feiten en cijfers over alarmmiddel NL-Alert

Als er in onze omgeving een ramp gebeurt of een noodsituatie ontstaat, informeert de overheid ons via een NL-Alert. Deze melding op je mobiele telefoon vertelt wat er aan de hand is, wat we het best kunnen doen en waar we meer informatie kunnen vinden. Bij wat voor situaties wordt een NL-Alert ingezet? En wat als je ‘m niet ontvangt?

Libelle samen met de Rijksoverheid

Advertentie

Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er heel veel NL-Alerts uitgezonden tijdens allerlei incidenten. Het alarmmiddel wordt door de overheid ingezet bij uiteenlopende noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

Verschillende situaties

In maart 2020 gebruikte de Rijksoverheid NL-Alert om mensen op te roepen thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Strandgasten kregen afgelopen zomer een NL-Alert om hen te waarschuwen voor gevaarlijke stromingen in zee. Hierbij was het advies om alleen tot kniehoogte het water in te gaan.

Via mobiel én schermen

Als je een NL-Alert ontvangt op je mobiele telefoon, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan bij een appje of e-mail. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, wordt een NL-Alert ook getoond op digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Wat als er tijdens de les een NL-Alert binnenkomt?

Onderstaande video laat zien in wat voor situatie een NL-Alert mensen bijvoorbeeld kan waarschuwen.

Geen NL-Alert ontvangen?

9 op de 10 Nederlanders lezen een NL-Alert direct na ontvangst. Maar wat als je in de buurt van een incident was, maar geen NL-Alert hebt ontvangen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of in de vliegtuigmodus
  • Je had tijdelijk geen bereik
  • Je telefoon was verbonden met een zendmast buiten het getroffen gebied, die het NL-Alert niet uitzond

Controleberichten

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit, op de eerste maandag van juni en december rond 12.00. Met dit bericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Ook checkt de overheid hiermee het bereik van NL-Alert. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders ouder dan 12 jaar ontvingen het controlebericht afgelopen december. Op maandag 7 juni 2021 wordt rond 12.00 uur weer zo’n controlebericht uitgezonden.

Kom in actie

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Hier kun je meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Een NL-Alert ontvang je automatisch, hiervoor hoef je niks te doen.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Reacties op nieuwe spelshow 'Showcolade' lopen enorm uiteen

Zondagavond was de aftrap van het nieuwe MAX-spelprogramma Showcolade. De reacties op de show, die wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley (43), zijn zeer wisselend.

Het programma gaat over de kunst van het chocolade maken. Iedere week daagt Edsilia twee teams van BN’ers, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, uit om te ontdekken wat er van chocolade is gemaakt en wat niet. Er komen verschillende voorwerpen op de lopende band voorbij, maar niet alles is eetbaar. Denk je dat iets van chocola is? Dan is het tijd om je tanden erin te zetten.

Advertentie

Showcolade

De voorwerpen worden gemaakt door patissiers en chocoladespecialisten Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden, die (inter)nationaal hun sporen hebben verdiend. Het programma is geïnspireerd op het Japanse format Sokkuri Sweets.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering bestond het team van Remco uit Irene Moors en Berget Lewis en het team van Richard uit Carrie ten Napel en André Dongelmans. Zij gingen de uitdaging vol enthousiasme aan en zetten overal hun tanden in. Helaas konden ze niet iedere kijker meeslepen, want de eerste aflevering kreeg lang niet alleen positieve reacties.

Positieve reacties

De reacties op het nieuwe programma zijn erg wisselend. Zo zijn er veel kijkers die erg genoten hebben van Showcolade. Zij noemen het programma vermakelijk en vinden het leuk om te zien hoe de chocoladekunstwerkjes worden gemaakt. Maar er zijn ook negatieve reacties…

Negatieve reacties

Helaas is niet iedereen het met de positieve reacties eens. Er kwamen ook flink wat negatieve reacties binnen. Zo vinden sommigen het programma zo slecht dat ze het liever nooit meer zien en wordt het zelfs ‘minachting voor de kijker’ genoemd.

Zó veel kilo is Edsilia Rombley afgevallen

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Max, Twitter. Beeld: Omroep Max.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Reacties op nieuwe spelshow 'Showcolade' lopen enorm uiteen

Zondagavond was de aftrap van het nieuwe MAX-spelprogramma Showcolade. De reacties op de show, die wordt gepresenteerd door Edsilia Rombley (43), zijn zeer wisselend.

Het programma gaat over de kunst van het chocolade maken. Iedere week daagt Edsilia twee teams van BN’ers, onder leiding van teamcaptains Richard Kemper en Remco Veldhuis, uit om te ontdekken wat er van chocolade is gemaakt en wat niet. Er komen verschillende voorwerpen op de lopende band voorbij, maar niet alles is eetbaar. Denk je dat iets van chocola is? Dan is het tijd om je tanden erin te zetten.

Advertentie

Showcolade

De voorwerpen worden gemaakt door patissiers en chocoladespecialisten Robin Hoedjes, Boudewijn Nijmeijer en Marike van Beurden, die (inter)nationaal hun sporen hebben verdiend. Het programma is geïnspireerd op het Japanse format Sokkuri Sweets.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering bestond het team van Remco uit Irene Moors en Berget Lewis en het team van Richard uit Carrie ten Napel en André Dongelmans. Zij gingen de uitdaging vol enthousiasme aan en zetten overal hun tanden in. Helaas konden ze niet iedere kijker meeslepen, want de eerste aflevering kreeg lang niet alleen positieve reacties.

Positieve reacties

De reacties op het nieuwe programma zijn erg wisselend. Zo zijn er veel kijkers die erg genoten hebben van Showcolade. Zij noemen het programma vermakelijk en vinden het leuk om te zien hoe de chocoladekunstwerkjes worden gemaakt. Maar er zijn ook negatieve reacties…

Negatieve reacties

Helaas is niet iedereen het met de positieve reacties eens. Er kwamen ook flink wat negatieve reacties binnen. Zo vinden sommigen het programma zo slecht dat ze het liever nooit meer zien en wordt het zelfs ‘minachting voor de kijker’ genoemd.

Zó veel kilo is Edsilia Rombley afgevallen

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Max, Twitter. Beeld: Omroep Max.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Deze quiz is voor jou' gunnen zwaar getroffen weduwe Miranda (55) de winst

Zondagavond speelden BN’ers in Deze quiz is voor jou voor Miranda (55). Dochter Laura gaf haar op omdat haar moeder veel verdriet en tegenslag heeft gekend.

BN’ers Viktor Brand en Evelien de Bruijn nemen het op tegen Marije Knevel en haar Wie is de mol?-collega Remco Veldhuis in de quiz. Dat laatste duo wint en haalt in de finale een prachtig bedrag voor Miranda op.

Advertentie

Miranda

Laura heeft haar moeder Miranda opgegeven voor Deze quiz is voor jou, en dat is niet zomaar. Ze heeft het ontzettend zwaar gehad: zo kwam haar zoon (en vader in spe) Maurice in 2007 in Bergen op een Halloweenfeest om het leven door zinloos geweld, en vervolgens overleed haar man Gerrit aan leverkanker.

Badkamer

In de periode dat haar zoon overleed, was haar man Gerrit net begonnen aan de verbouwing van de badkamer. Gerrit werd ziek van verdriet toen zijn zoon Maurice overleed. Daarna werd hij letterlijk ziek en is de badkamer nooit meer afgekomen. Dochter Laura legt uit: “Het is een ravage: het is vies, kapot en oud. Echt rampzalig. Ze had een spaarpotje, maar ons gezin had hulp nodig om het overlijden van Maurice te verwerken. De traumatoloog kostte een hoop geld en bleek achteraf niet te worden vergoed door de verzekering.”

Mooie prijs

Gelukkig weet het team van Marije Knevel en Remco Veldhuis een lekker bedrag voor Miranda vrij te spelen. Ze winnen maar liefst € 45.575,-. Wanneer Miranda te horen krijgt dat ze in Deze quiz is voor jou zit én zo’n mooie prijs heeft gewonnen, raakt ze ontzettend geëmotioneerd.

Reacties

Kijkers van Deze quiz is voor jou laten op Twitter weten dat ze Miranda deze winst én een prachtige nieuwe badkamer ontzettend gunnen.

Linda de Mol: “Ik heb James Bond laten schieten voor Sinterklaas”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: SBS, Twitter. Beeld: still SBS.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien