Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Lotte zoekt een nier: 'Dit is voor mij van levensbelang'

“Hoi, ik ben Lotte en zou je willen vragen om dit filmpje te delen want daarmee zou je mijn leven kunnen redden”, begint Lotte haar verhaal in een indringende video. Een jaar geleden belandde ze door een hersenvliesontsteking in coma op de intensive care.

Lotte overleefde, maar is allesbehalve de oude. Ze had een verlamd linkeroog, een bloeding die een derde oogzenuw platlegde, een doof rechteroor, een longontsteking en een posttraumatisch stressstoornis. Haar artsen maakten zich echter de meeste zorgen om haar nieren. Ze hoopten dat die zich weer zouden herstellen na de bloedvergiftiging die gepaard gaat met hersenvliesontsteking. Dat bleek niet het geval.

Advertentie

Altijd uitgeput
Het contrast met haar leven voor en na de hersenvliesontsteking had niet groter gekund. Waar Lotte voorheen zonder nadenken in het vliegtuig naar Argentinië stapte om een halfjaar rond te reizen, is het nu al heel wat als ze het van haar bed naar de bank haalt. “Ik moet 4 keer per dag dialyseren via een slangetje in mijn buik en dat is erg zwaar. De dialyses spoelen mijn bloed voor maximaal 20% schoon, waardoor ik altijd uitgeput ben, ik geen eetlust heb, ik continu misselijk ben, te veel vocht vasthoud en problemen heb met mijn bloeddruk.”

Speld in een hooiberg
Omdat er niemand in haar gezin een match is met haar bloedgroep O, doet ze een noodoproep via social media. Het is naar eigen zeggen zoeken naar een speld in een hooiberg en vindt het ‘het allermoeilijkste om te vragen’. Ze heeft echter geen andere keus. “Ik wil weer gaan leven.”

Lees hier wat het betekent om een nier te doneren. Lottes hele verhaal en manieren om in contact met haar te komen vind je hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

London baby ❤️🇬🇧 #neemjezwemspullenmee #nobodyputsbabyinthecorner #niebangzijn #80-20

Een bericht gedeeld door L O T T E Z O E K T N I E R (@lottezoektnier) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sister from another mister ❣️

Een bericht gedeeld door L O T T E Z O E K T N I E R (@lottezoektnier) op

Bron: Instagram, Lottezoekteennier.nl. Beeld: Instagram

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien