Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Lauren (29) is nog maagd, maar bevalt binnenkort wel van haar eerste kind

De Canadese Lauren (29) heeft nog nooit sex gehad. Toch bevalt ze binnenkort als maagd van haar eerste kind.

Ze vertelt haar bijzondere verhaal in een interview met Vice.

Advertentie

Onvruchtbaar
Lauren is opgegroeid in een streng gelovige gemeenschap in Canada. Hier heerst de norm dat je alleen kinderen mag krijgen als je getrouwd bent. Maar Lauren wil geen man, maar wél kinderen. Lastig genoeg lijdt ze aan de zeldzame aandoening hypopituïtarisme, waardoor haar hormonen zich slecht ontwikkelen, klieren niet naar behoren werken én haar eierstokken niet goed functioneren. Met andere woorden: ze is onvruchtbaar.

Oestrogeen
De twintiger kwam dan ook laat in haar puberteit. Ze werd gepest omdat zij “plat was, terwijl alle meiden om haar heen borsten kregen”. Puur om het pesten te stoppen, is ze begonnen met een kuur van oestrogeen. Zo kreeg ze haar vrouwelijke rondingen. Maar vruchtbaar was ze nog altijd niet.

Ivf
Na een paar mislukte dates die alleen op een kus uitliepen, werd de kinderwens van Lauren alsmaar groter. Ze stevende tenslotte op de dertig jaar af. En dus stapte ze naar haar arts. Die verzekerde haar dat zwanger worden, zelfs via ivf, voor Lauren bijna onmogelijk was. Toch zette Lauren door en ging ze naar een vruchtbaarheidskliniek. Met resultaat. Lauren raakte namelijk zwanger via ivf van een spermadonor.

Bijna bevallen
Nu is ze vijf maanden zwanger en verwacht ze in juni haar eerste kindje. Ze heeft nog nooit sex gehad, maar moet binnenkort dus wel bevallen van een baby. Zelf lijkt ze daar niet zo tegen op te zien. Ze is vooral trots dat ze ondanks de normen van haar strenge achtergrond – pas kinderen krijgen als je getrouwd bent – toch moeder wordt. Alleenstaand. De moeder in spe noemt het een ‘dikke middelvinger naar iedereen die zei dat ik geen moeder kon en mocht worden’. “Ik word geen mama om religieuze redenen. Integendeel. Als je mij zegt dat ik iets niet mag, doe ik het toch.”

Onenightstand
Toch mist Lauren soms wel iets in haar leven, geeft ze toe. “Sinds ik zwanger ben zijn er wel momenten geweest waarop ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om iemand te hebben om bijvoorbeeld mee uit te gaan of sex mee te hebben. Soms denk ik eraan om eens een onenightstand te hebben, maar die gedachte gaat heel snel weer weg. Dat is niks voor mij.”

Van jezelf houden
En dus heeft Lauren zich erbij neergelegd dat ze een single moeder wordt die nog nooit sex heeft gehad – en misschien ook wel nooit gaat hebben. “Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je je voelt bij je keuzes”, zegt ze hierover. “Ik weet waar ik me goed bij voel, ik weet wat ik wil. Het klinkt cliché om te zeggen dat je de tijd moet nemen om van jezelf te houden, maar het is echt het beste wat je kan doen. Als je weet wie je bent, wat maakt het dan nog uit wat anderen over je denken?”

Baby op komst of op zoek naar een kraamcadeautje? Bekijk deze leuke spullen eens: 

 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ViceNieuwsblad. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een maîtresse – Deel 51: “Mondje dicht hè, ook tegen Eva”

kapitein

Sabine genoot volop van de aandacht van de Kapitein. Hij stond spontaan op de stoep en gooide al zijn talenten op tafel. Of beter, het aanrecht. Toen hij bij vertrek zijn horloge liet liggen, besloot Sabine haar lippen stijf op elkaar te houden. Zou ze het lot zo een handje kunnen helpen?

Telefoon uit en naar bed. Oh, wat een loeder ben ik toch ook. Zou hij het al doorhebben? De volgende ochtend word ik wakker door de bel. Het is half 9 en de Kapitein staat voor de deur. “Hee!” lach ik schaapachtig. “Wat een verrassing!” Zijn humeur is duidelijk niet zo zonnig als h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien