Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

De dag nadat - ik een maagverkleining kreeg

Lees hier hoe het verder ging nadat Wendy (33) een maagverkleining kreeg: “Het verliezen van de kilo’s heeft me als mens veranderd.”

Wendy (33): “Het is inmiddels 4 jaar geleden dat ik de gastric bypass kreeg en ik ben in totaal 52 kilo afgevallen. Ik voel me echt fantastisch. Ik ben begonnen met hardlopen en doe al mee aan wedstrijden van 10 kilometer. Daardoor voel ik me nog fitter. De eerste periode na de operatie was behoorlijk wennen. Eerst kon ik zo 4 boterhammen eten, maar toen kreeg ik er slechts eentje naar binnen. Mijn maag had de grootte van een eierdopje, nu is het opgerekt tot een koffiekopje. Dat oprekken zorgde voor veel pijnklachten.”

Advertentie

Je moet het zelf doen
“De nazorg is heel belangrijk voor me geweest. Iedere week kwamen we samen met dezelfde groep mensen en bespraken we met een psycholoog hoe het afvallen ging. Want ondanks de maagverkleining moet je het nog altijd zelf doen. Doordat ik lekkerder in mijn vel zit is het emotie-eten een stuk minder geworden, maar het ligt altijd op de loer. Nu ga ik een paar keer per jaar naar een meeting. Daar zie ik dat sommige mensen alweer 15 kilo zijn aangekomen. Ja, het komt echt op je eigen kracht aan.”

Ravotten in het zwembad
“Het verliezen van de kilo’s heeft me als mens veranderd. Ik ben assertiever en zelfverzekerder geworden. Ik voel me op en top vrouw én moeder. Want waar ik vroeger nauwelijks de energie had om een bordspel met mijn zoontjes te spelen, ravotten we nu hele dagen in het zwembad. En dat ze dan aan het einde van de dag zeggen: ‘Mam, het was een leuke dag’. Daar doe ik het voor.”

Lees ook hoe het met Ellen ging nadat ze voor het eerst weer in een vliegtuig stapte, of een van de andere verhalen.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien