Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Prinses Mabel openhartig over de periode na het overlijden van prins Friso

Vijf jaar na het overlijden van prins Friso vertelt zijn vrouw Mabel openhartig over deze heftige periode. “Er zijn meerdere dingen die me staande hebben gehouden”, zegt de prinses.

In de nieuwe LINDA. vertelt Mabel dat haar dochters haar door deze moeilijke tijd hebben geholpen. “Het is nu vijf jaar geleden dat Friso is overleden en er zijn meerdere dingen die me staande hebben gehouden.” Daarmee doelt ze op haar dochters, die toen zeven en acht waren, maar ook op haar familie. “En met familie bedoel ik mijn beide families hè, zowel mijn schoonfamilie als mijn eigen”, zegt ze daarover in het tijdschrift.

Advertentie

Steuntje in de rug
Ook haar werk was voor Mabel een manier om haar gedachten te verzetten. Al voordat Friso overleed, kwam de prinses in actie om kindhuwelijken te voorkomen en daar zet ze zich nog steeds voor in. Dat werk is voor haar nu extra bijzonder omdat Friso voor zijn ongeluk tegen haar zei: “Je doet echt iets belangrijks, daarmee mag je niet stoppen.” Een mooie uitspraak en een belangrijke reden voor Mabel om door te gaan met dit werk: “Friso gaf me daar, die avond, dat steuntje in de rug: durf het groots aan te pakken.”

Geluk vinden
Mabel en Friso verloren allebei hun vaders en spraken met elkaar over de dood. Toen hebben ze volgens de prinses ook tegen elkaar gezegd: “Mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, dan moet de ander weer geluk vinden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTLBoulevard.nl. Beeld: ANP.

Sylvia Witteman: “Ik besefte dat ik het handschrift van mijn zoon al een jaar of tien niet had gezien”

zoon

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week schrijft ze over haar mobielloze zoon. 

Ik stond vredig een courgette te raspen, want iedereen is dol op courgettekoekjes (courgette grof raspen, mengen met een theelepel zout, goed het vocht eruit drukken, rasp mengen met een paar lepels bloem, peper, knoflook, een ei en wat verkruimelde feta, wat olie in de hete koekenpan, bergjes beslag erin, beetje platduwen, aan beide kanten op m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien