Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Machinist stopt de trein om aangereden zwaan te redden

Met een hartverwarmende reden als deze, is een trein met vertraging makkelijk te vergeven.

Een machinist reed vandaag zijn traject van Enschede naar Zwolle, toen hij plots een jonge zwaan op het spoor zag. Wat de man vervolgens deed, is zo lief.

Advertentie

Dierenambulance
Zonder twijfel bracht hij het treinstel tot stilstand, om de zwaan mee te nemen naar eindbestemming Zwolle. Het arme beestje was waarschijnlijk door een ander treinstel aangereden. Om 14.10 uur droeg de machinist het gewonde dier over aan de dierenambulance.

Beter worden
De zwaan is meegenomen en overgebracht naar de kliniek. Hij is gewond geraakt aan zijn buik en poot en wordt nog behandeld. Liefde voor de machinist, die het beestje ook aan zijn lot over had kunnen laten. En dat de zwaan er maar snel weer bovenop komt!

 

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: een egel als huisdier? Petra laat zien hoe leuk dat is:

Bron: Facebook Dierenambulance Zwolle. Beeld: Facebook, Twitter

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien