Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Machinist stopt de trein om aangereden zwaan te redden

Met een hartverwarmende reden als deze, is een trein met vertraging makkelijk te vergeven.

Een machinist reed vandaag zijn traject van Enschede naar Zwolle, toen hij plots een jonge zwaan op het spoor zag. Wat de man vervolgens deed, is zo lief.

Advertentie

Dierenambulance
Zonder twijfel bracht hij het treinstel tot stilstand, om de zwaan mee te nemen naar eindbestemming Zwolle. Het arme beestje was waarschijnlijk door een ander treinstel aangereden. Om 14.10 uur droeg de machinist het gewonde dier over aan de dierenambulance.

Beter worden
De zwaan is meegenomen en overgebracht naar de kliniek. Hij is gewond geraakt aan zijn buik en poot en wordt nog behandeld. Liefde voor de machinist, die het beestje ook aan zijn lot over had kunnen laten. En dat de zwaan er maar snel weer bovenop komt!

 

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

BEKIJK OOK: een egel als huisdier? Petra laat zien hoe leuk dat is:

Bron: Facebook Dierenambulance Zwolle. Beeld: Facebook, Twitter

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien