On Your Feet! nu 50% voordeel per ticket >

Zoek binnen:

Man dumpt vrouw nadat ze verminkt raakte door een kampvuur

Courtney Waldon raakte vorig jaar voor het leven verminkt door een ongeluk met een kampvuur. Ze moest 51 dagen in het ziekenhuis blijven. En hoewel je zou verwachten dat haar man onwijs blij was toen ze weer thuis kwam, liet hij haar toen juist in de steek. 

Courtney vertelt over haar verschrikkelijke incident. Ze zat bij het kampvuur met haar telefoon, toen haar man het vuur nog wat extra wilde aanwakkeren. Het vuur vatte vlam, maar dit liep dramatisch af. De vlammen kwamen op Courtney af en voordat ze het wist rolde ze over de grond om de vlammen te stoppen.

”Ik dacht dat ik dood ging,” aldus Courtney, ”als de ambulance een minuut later gekomen zou zijn, zou ik er niet meer zijn.” Gelukkig overleefde ze het ongeluk, want naast de relatie met haar man, heeft ze ook nog een dochter van vijf die op haar wacht. ”Ik wilde gewoon mijn dochter weer bij me hebben, zij is de reden waarom ik leef.”

Courtney heeft vierdegraads brandwonden in haar gezicht en derdegraads brandwonden op haar handen, benen en voeten. Een bizarre verminking waar ze bijna twee maanden van moest herstellen in het ziekenhuis.

Sterk geworden

Dit is al verschrikkelijk, maar het wordt nog erger. Een week na thuiskomst heeft haar man namelijk ook nog eens verlaten. Hij kon het niet aan om zo met haar verder te leven en dat is goed zo. Althans, dat zegt Courtney. ”Als hij er nog was geweest, was ik nooit zo sterk geworden als dat ik nu ben. Ik ben nu zoveel gegroeid, omdat ik alles zelf heb moeten doen.”

Knuffelen

Hoewel haar man haar heeft laten gaan, heeft dochterlief haar na de knuffel niet meer los gelaten. ”Eerst keek m’n dochter mij gek aan toen ik met alle brandwonden weer thuis kwam, maar toen ik zei dat ik het was, heeft ze me een knuffel gegeven en mij ook niet meer losgelaten.”

Mensen helpen

Courtney wilt met haar verhaal mensen helpen die ook een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt. Of het nu gaat om verbranding, een auto-ongeluk of dat je man is vreemdgegaan.

”Ik heb zo onwijs veel hulp en steun gekregen en daar wil ik anderen ook weer mee helpen.”

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: Facebook.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien