Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Man verdacht van fraude bij inzamelingsactie voor slachtoffers flatbrand Arnhem

De politie doet momenteel onderzoek naar een 49-jarige man uit Boxmeer die een nepdoneeractie voor de slachtoffers van de flatbrand in Arnhem online zou hebben gezet. 

De man zou de tekst van de officiële actie op zijn pagina’s op sociale media hebben geplaatst, maar daarbij zijn eigen bankrekeningnummer hebben vermeld. Dit laat een woordvoerder van de politie dinsdag weten.

Advertentie

Inzamelingsactie voor slachtoffers

Bij een flatbrand in Arnhem kwamen in de ochtend van nieuwjaarsdag een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en dochter van het gezin raakten zwaargewond. Al kort na het drama begonnen vrienden van het gezin een inzamelingsactie op internet, omdat de moeder en haar dochter financiële hulp nodig hebben.

Onderzoek gestart

De man uit Boxmeer zou hier op hebben ingespeeld, door de tekst van de officiële inzamelingsactie op zijn eigen Facebookpagina te delen, maar dan met zijn eigen rekeningnummer. Hierdoor zouden verschillende donaties bij hemzelf terecht zijn gekomen. Een politiewoordvoerder laat weten dat er ‘signalen kwamen dat de actie van de man wellicht niet in de haak was. Die signalen nemen we serieus, daarom zijn we dit onderzoek gestart’. Het is nog niet duidelijk of de verdachte daadwerkelijk geld binnen heeft gekregen op deze manier.

Officiële actie

Op de website doneeractie.nl loopt een officiële actie voor de slachtoffers, waar inmiddels al zo’n 14.000 euro is ingezameld, door bijna 700 mensen. De initiatiefnemers van die actie benadrukken daar nog eens dat hun actie de enige officiële actie is. De man heeft inmiddels zijn profiel op Facebook verwijderd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Omroep Brabant. Beeld: iStock

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien