Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Kippenvel: man Martine Bijl neemt haar NS Publieksprijs postuum in ontvangst in 'DWDD'

Martine Bijl heeft de NS Publieksprijs voor haar boek Rinkeldekink gewonnen. Haar man nam de prijs, namens zijn overleden vrouw, in ontvangst in De wereld draait door

“Ik ben enorm trots. Bedankt”, zei een zichtbaar aangeslagen Berend Boudewijn, die eerder in de uitzending een fragment uit het boek van zijn vrouw voorlas.

Advertentie

Hersenbloeding 
Rinkeldekink gaat over de hersenbloeding die Martine in september 2015 kreeg. Na een lang herstel in een revalidatieoord, lag de presentatrice en schrijfster nog een paar maanden in het ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor haar depressie. Maar ondanks – of juist dankzij – al die ellende, kon Martine een parel van een boek schrijven, dat nu officieel de titel van ‘Het boek van het jaar 2019’ heeft gekregen.

Berend Boudewijn Martine Bijl NS Publieksprijs Libelle

‘Martine is altijd bij me’
Boudewijn omschreef vóór de uitreiking het gemist van ‘zijn’ Martine en hoe het boek hem troost geeft. “Het went nooit. Van de week pakte ik 2 borden uit de kast, terwijl ik al een halfjaar alleen eet. Bij het halletje van de deur hangen nog jassen van Martine. Ik vind het fijn dat ze er op die manier nog is.” Hij voelt haar nog altijd om zit heen. “Ze is altijd in mijn omgeving. Ze zit hier nu ook bij en houdt mij scherp in de gaten.”

Taal voor de leuk
De NS Publieksprijs is toch wel de Oscar onder de Nederlandse boekenprijzen. Dit jaar werden er maar liefst 111.000 stemmen uitgebracht, waarvan eenderde naar Rinkeldekink ging. De andere genomineerden waren Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda, Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse, Wees onzichtbaar van Murat Isik en Pessimisme kun je leren! van Lévi Weemoedt.

Je kunt de uitreiking van de NS Publieksprijs hier terugkijken.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: DWDD. Beeld: ANP 

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien