Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Opmerkelijk: man (39) verliest 160 kilo dankzij eigen groentetuin

De Amerikaanse Zach Moore (39) woog op het toppunt 226 kilo. Na een voedselvergiftiging besloot hij het roer om te gooien en begon een eigen groentetuin. Het resultaat? Hij verloor maar liefst 158 kilo.

Zach dronk op een gegeven moment 4 flessen cola van 2 liter per dag. “En als ontbijt at ik 3 of 4 Egg McMuffins van de McDonalds”, vertelt hij aan Yahoo Style. “Voor de lunch aten we pizza. Naar de Pizza Hut rijden en een taart voor mezelf en 1 voor mijn familie halen, was normaal. Avondeten was meestal iets als friet, hotdogs en hamburgers.”

Advertentie

Voedselvergiftiging

Toen hij vanwege een voedselvergiftiging in het ziekenhuis belandde, besefte Zach dat hij zijn leven moest gaan veranderen. “Door de voedselvergiftiging verloor ik bijna 30 kilo in een week. Ik moest alleen maar overgeven en had diarree”, legt hij uit. Hij was zelfs bang dat hij doodging en nam alvast een afscheidsvideo op voor zijn vrouw en zoon.

Operatie

Toen hij weer wat opknapte en het ziekenhuis mocht verlaten, besloot Zach te gaan afvallen. Hij paste zijn eetpatroon aan en schrapte zowel ongezonde koolhydraten als rund- en varkensvlees. Daarnaast begon hij met sporten. En begon hij een moestuin.

Hij deed er alles aan om genoeg gewicht te verliezen voor een maagverkleining. Uiteindelijk was het zover. “Deze operatie hoort 2 uur te duren, maar bij mij duurde het wel 7 uur. Ik kreeg een hartstilstand omdat ik dikker was dan de dokter dacht”, vertelt Zach.

Paleodieet

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en na de operatie verloor hij maar liefst 70 kilo in 100 dagen. Hij verdiepte zich steeds meer in gezond eten. Inmiddels heeft hij een enorme groentetuin. “Bonen, spruiten, tomaten, we verbouwen van alles. Mijn vrouw houdt van knoflook en uien. Ze verbouwt daarnaast ook nog aardappelen.” Dankzij zijn groentetuin kan hij nu heel makkelijk het paleodieet volgen. Dit is een oerdieet waarbij je alleen maar eet wat onze voorouders aten: vis, vlees, noten, groenten en fruit.

Zó voeg je eenvoudig meer groente en fruit toe aan je eetpatroon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Yahoo Style UK. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien