Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Met déze challenge van Manon Meijers leer je in 10 dagen álles over je kleding(kast)

Al ruim 15 jaar kleedt ze talloze BN’ers in Hilversum en verzorgt ze stylingworkshops. Maar ze wilde iets extra’s. Daarom is Manon Meijers een nieuw initiatief gestart. Met een challenge op het platform The Style Shrink helpt ze dames om een beter inzicht in hun kledingkast te krijgen.

Libelle belde haar op om te vragen waarom dat inzicht zo belangrijk is.

Advertentie

“Door mijn werk zie ik wat kleding met je kan doen en wat voor emotionele en psychische lading het heeft. Je ziet hoe goed het iemand kan doen als je leuk aangekleed bent. Maar ook hoe het je in de weg kan zitten als dat niet het geval is”, begint Manon.

Je kast als basis van de dag

“Kleding is emotie. Het is je tweede huid. Wat je draagt, vertelt zoveel over jezelf. Niet alleen aan de buitenwereld wie je bent, maar je garderobe is ook een weergave van hoe het met je gaat. Je kledingkast is de start, de basis van je dag. Kun je geen outfit vinden? Dan begin je je dag al met een 10-0 achterstand”, gaat ze verder.

De styliste besloot dat ze iets extra’s wilde bieden, om mensen meer te leren over hun eigen stijl en kledingkast. Juíst in een tijd waarin iedereen druk bezig is om haar kast op te ruimen. Manon: “Ik dacht ‘laat ik iets aanbieden zodat je het meteen goed kunt doen.’ Niet dat je over een paar maanden weer diezelfde kast staat op te ruimen. Of dat je een kast hebt die er perfect bijhangt, maar waarbij je eigenlijk niks over de inhoud weet.”

Niets om aan te trekken

Want daar lopen veel dames volgens Manon tegenaan: ze hebben een kast vol spullen, maar ‘niets’ om aan te doen. “Dat kan komen omdat je nog geen idee hebt wat jouw stijl is. Je koopt dapper nieuwe items, maar eigenlijk blijf je je kast zonder plan vullen”, vertelt Manon.

“Wist je dat de gemiddelde Nederlander 173 kledingstukken in de kast heeft hangen? Daar dragen we slechts 21% van”, vervolgt ze. “Het is zowel goed voor je portemonnee als het milieu om eens beter te kijken.”

Challenge

En dus besloot ze het gedegen aan te pakken. Manon deed onder meer grondig onderzoek naar het verband tussen kleding en de invloed die je outfit heeft op je psyche en emoties. Dat, en haar jarenlange ervaring heeft ze gecombineerd in haar platform The Style Shrink. Daar kun je nu starten met de 10-daagse (gratis) challenge ‘Niet vullen, maar voelen’, waarin je alles over je kast leert en goed en bewust gaat opruimen.

Manon: “Ik wil mensen triggeren om echt aan de slag te gaan en zo hun eigen stylist te worden. De ene dag krijg je een opdracht, de andere keer is het een lesje. Soms ben je er 20 minuten mee bezig, soms een uur. Je wordt bewust van je eigen bewaar- en verzamelgedrag.”

Elke ochtend ontvang je om 07.00 uur een mail met concrete handvatten om aan de slag te gaan met je kast. “Stap voor stap leer je zo afscheid nemen van alles wat het niet leuk maakt om ’s ochtends voor je kast te staan. Zodra je snapt welke processen er spelen en toe leiden dat je kast alsmaar voller wordt, dan heb je de eerste stap naar een droomkast gemaakt.”

En mocht dat naar meer smaken: later in april volgen betaalde modules die nog veel dieper ingaan op hoe je je eigen stijl kunt ontdekken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron & beeld: The Style Shrink

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien