Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Mantelzorg prachtig in beeld gebracht door prijswinnende documentaire

Tijdens een reis door Canada krijgt Jasmijn op 19-jarige leeftijd plotseling een hersenbloeding. Een schok voor haarzelf en haar hele familie. Het is inmiddels 2 jaar geleden. Maar thuis is door deze tragische gebeurtenis alles veranderd.

Haar moeder legt haar verhaal uit in een prachtige documentaire. Ze is niet meer het meisje dat ze was en er is veel zorg nodig en haar moeder neemt de zorg volledig over. Het leven van moeder Peronne verandert daardoor eveneens drastisch, nu zij dagelijks mantelzorger is voor haar dochter.

Advertentie

Mooi
Jonge filmmaker Anna Peeters heeft een zeer indrukwekkende docufilm gemaakt in samenwerking met Vossenfilms over de worsteling van Peronne, over de impact op het thuisfront en het veranderende toekomstperspectief van Jasmijn.

Lastig
Ondanks de onvoorwaardelijke liefde voor haar dochter, breekt het haar wel eens op. Haar hoofd loopt over en tijd voor voor zichzelf en anderen schiet er vaak bij in. De documentaire, met de zeer toepasselijke titel: ‘De lengte van liefde’, heeft tijdens het Nederlands Filmfestival de filmprijs gewonnen voor de stad Utrecht.

Heftig
Het onderwerp van de documentaire is erg actueel. In Nederland verlenen maar liefst 4,3 miljoen volwassenen mantelzorg aan een naaste.  Zo’n 400.000 mantelzorgers, die langdurig en intensief zorg verlenen, zijn overbelast.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron & Beeld: Hart van Nederland

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien