Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Mantelzorg prachtig in beeld gebracht door prijswinnende documentaire

Tijdens een reis door Canada krijgt Jasmijn op 19-jarige leeftijd plotseling een hersenbloeding. Een schok voor haarzelf en haar hele familie. Het is inmiddels 2 jaar geleden. Maar thuis is door deze tragische gebeurtenis alles veranderd.

Haar moeder legt haar verhaal uit in een prachtige documentaire. Ze is niet meer het meisje dat ze was en er is veel zorg nodig en haar moeder neemt de zorg volledig over. Het leven van moeder Peronne verandert daardoor eveneens drastisch, nu zij dagelijks mantelzorger is voor haar dochter.

Advertentie

Mooi
Jonge filmmaker Anna Peeters heeft een zeer indrukwekkende docufilm gemaakt in samenwerking met Vossenfilms over de worsteling van Peronne, over de impact op het thuisfront en het veranderende toekomstperspectief van Jasmijn.

Lastig
Ondanks de onvoorwaardelijke liefde voor haar dochter, breekt het haar wel eens op. Haar hoofd loopt over en tijd voor voor zichzelf en anderen schiet er vaak bij in. De documentaire, met de zeer toepasselijke titel: ‘De lengte van liefde’, heeft tijdens het Nederlands Filmfestival de filmprijs gewonnen voor de stad Utrecht.

Heftig
Het onderwerp van de documentaire is erg actueel. In Nederland verlenen maar liefst 4,3 miljoen volwassenen mantelzorg aan een naaste.  Zo’n 400.000 mantelzorgers, die langdurig en intensief zorg verlenen, zijn overbelast.

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron & Beeld: Hart van Nederland

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien