Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

Mantelzorg: "Ik doe het met liefde, maar zwaar is het wel"

Naast haar drukke baan als verpleegkundige zorgt Marije Zijlstra elke week minstens een dag voor haar vader, die honderd kilometer van haar vandaan woont. Hoe combineer je werk en je sociale leven met mantelzorg?

Libelle samen met IZZ

Marije (57) woont samen en heeft drie volwassen kinderen. Ze werkt 32 uur per week als verpleegkundige in de thuiszorgtechnologie in Utrecht en zorgt voor haar vader. “Naast mijn werk ben ik heel druk met de mantelzorg voor mijn vader van negentig. Mijn broer helpt ook mee, maar is vaak van huis. Sinds mijn moeder is overleden woont mijn vader alleen in een groot huis. Hij wil niet naar een verzorgingshuis en is daar ook nog te goed voor. Hij voelt zich vaak eenzaam en ik wil hem dan ook niet te lang alleen laten. Ik bezoek hem 1 à 2 keer per week een dag. Dan help ik hem met boodschappen doen, regel ik de lopende zaken en ga met hem naar doktersafspraken. Soms moet ik daarvoor een vrije dag opnemen.”

Dankbaar
“Met mijn werk is het goed te combineren, maar mijn sociale leven schiet er wel bij in. Ik heb nauwelijks tijd om met vriendinnen af te spreken. Ik zou graag een verre reis maken, maar mijn vakanties plan ik altijd in Nederland, zodat ik snel bij mijn vader kan zijn. Ik maak me toch veel zorgen over hem. Gelukkig is hij meestal heel dankbaar dat ik er ben. Ik vind het ook logisch dat je als familie voor elkaar klaarstaat, maar zwaar is het wel.”

Zorg uit handen
Wist je dat maar liefst 1 op de 3 zorgmedewerkers mantelzorger is? Naast je werk en gezin mantelzorger zijn, is niet altijd makkelijk. Wat zou het dan fijn zijn als iemand het papierwerk uit handen neemt of een dagje je mantelzorgtaken over kan nemen. IZZ vergoedt deze zaken.  IZZ is dé zorgverzekeraar voor mensen in de zorg. Ze hebben extra vergoedingen voor zorg waar juist zorgmedewerkers vaak gebruik van maken. Zoals mantelzorg dus. IZZ biedt al een basisverzekering voor €98,95. Meer weten? Ontdek je voordeel op izz.nl/zorg.

izz-logo-payoff-libelle_2

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien