Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Atleet zet ‘onmenselijke’ prestatie neer: binnen 2 uur marathon gelopen

De Keniaanse hardloper Eliud Kipchoge heeft een wel heel bijzondere prestatie neergezet: hij is namelijk de eerste mens óóit die onder de 2 uur een marathon heeft gelopen.

De Keniaanse atleet brak de magische grens op de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter in Wenen met een officiële tijd van 1 uur, 59 minuten en 40 seconden.

Advertentie

Geen echt wereldrecord…
Helaas voor Kipchoge wordt zijn tijd niet erkend als wereldrecord. De internationale atletiekfederatie erkent namelijk alleen records die in officiële wedstrijden worden gelopen. Daarnaast krijgt Kipchoge hulp van zogeheten ‘tempomakers’ die hem continu uit de wind houden, iets wat officieel ook niet mag.

Beste langeafstandloper aller tijden
Desondanks is de prestatie van de marathonloper zeker knap te noemen: het is namelijk nog niet eerder iemand gelukt om binnen 2 uur een marathon te lopen. Met 11 gewonnen marathons, waaronder die van de Olympische Spelen van 2016, geldt Kipchoge als één van de beste langeafstandlopers aller tijden. Met een tijd van 2.01.39 vorig jaar is hij bovendien al de wereldrecordhouder in een officiële wedstrijd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: ANP

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien