Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Presentator en cabaretier Marc de Hond overleden

Presentator, cabaretier en rolstoelsporter Marc de Hond is woensdag overleden aan de gevolgen van kanker. De begrafenis vindt donderdag in besloten kring plaats, zo laat woordvoerder Merel Ooms namens de familie aan RTL Boulevard weten.

De zoon van opiniepeiler Maurice de Hond werd 42 jaar.

Advertentie

Strijd tegen kanker

In 2002 werd er bij Marc al een een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Door complicaties tijdens de spoedoperatie belandde hij destijds in een rolstoel. Op eerste kerstdag 2018 maakte Marc bekend dat er wederom een kwaadaardige tumor bij hem was ontdekt, ditmaal in zijn blaas. Hij kreeg chemotherapie en zijn blaas moest worden verwijderd. Maar de ingrepen mochten niet baten, want woensdag overleed de alleskunner aan de gevolgen van de kanker.

Alleskunner

Marc de Hond was een ware alleskunner. Al op 18-jarige leeftijd richtte hij 2 grote internetbedrijven op, waaronder Yahoo!. Ook was hij een tijdlang dj bij radiozenders 3FM en Caz!, en presenteerde hij onder andere het televisieprogramma het Eindexamenjournaal. Daarnaast zette hij zich met hart en ziel in voor Nederlanders met een beperking.

Naast presentator was hij ook schrijver en theatermaker. Zo schreef Marc de Hond een boek, Kracht genaamd, en stond hij op het toneel met meerdere solovoorstellingen. Aan het eind van zijn leven schreef Marc de Hond nog een boek, Licht in de tunnel getiteld. Het boek zal binnenkort verschijnen en is daarmee een indrukwekkende nagedachtenis aan de bekende Nederlander.

Columnist Ebru Umar schreef een prachtig stuk ter nagedachtenis van Marc. >

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien