Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Margje heeft ondanks de zware therapie tegen haar eetverslaving goed nieuws

Margje zit in therapie om haar eetverslaving aan te pakken. En ondanks het feit dat het intensief en pittig is, heeft ze ook goed nieuws te melden.

Er is het afgelopen weekend een geheim overleg geweest van de twee supermarkten in het centrum van een niet nader te noemen provinciestadje. Inkopers van beide supermarkten vergeleken hun aantekeningen en probeerden de gebeurtenissen van de afgelopen maand te duiden. Wat is er in hemelsnaam aan de hand, verzuchtten ze, waarom kloppen onze ramingen niet meer? Enigszins sipjes kijken ze naar de verkoopcijfers. Op wonderbaarlijke wijze is de verkoop van chips en chocolade voor het eerst in acht jaar gezakt naar een dieptepunt. Sinds 2007 zat er een duidelijk zichtbare stijgende lijn in de verkochte zakken Ringlings en cheese onion chips, en 2015 was misschien wel het beste jaar wat de chocoladekoekjesverkoopcijfers betreft. Opeens is de hele verkoop ingezakt als een geknapte ballon na een feestje.

Advertentie

Ook op de zaterdagmarkt wordt er gemopperd. De afname van knoflookkaas is gedaald naar een dieptepunt, net als die van de sambalkaas, zo snikt de kaasverkoper. Ook de notenkraam lijdt verlies nu niemand meer die chocoladerozijnen en pittige mix afneemt.

In de binnenstad wordt gefluisterd dat het zelfs onduidelijk is of de twee snackbars het dit jaar wel gaan redden, nu er overduidelijk minder bami-schijven en kroketten worden verkocht dan in de afgelopen zeven jaar.

Een anonieme tipgever geeft ongevraagd door dat het waarschijnlijk komt doordat die ‘ene blonde bolle dame’ steeds minder vaak gezien wordt bij de twee bovengenoemde snackbars. Op de markt wordt instemmende gereageerd: inderdaad, ook de kaasboer en de dames van de notenkraam hebben haar al in weken niet meer gesignaleerd.

Zelfs de negen leegstaande winkelpanden in de winkelstraten rondom de markt zouden wel eens de schuld kunnen zijn van deze onbekende dame, zo wordt er geroddeld. Nu zij steeds minder vaak geld uit lijkt te geven aan zoete en zoute lekkernijen, schijnt ook haar andere koopdrang te verminderen, waardoor meerdere winkels de deuren moesten sluiten.

De groente- en fruitverkoper en de plaatselijke boekhandel herkennen zich niet in de geschetste situatie. Bij hen is er in de afgelopen maand juist meer dan ooit verkocht. “Ergens in de stad zit iemand al groente en fruit etend enorm veel te lezen”, zo luidt hun conclusie.

De kledingzaak aan de rand van het centrum, waar de eerder genoemde blonde bolle dame doorgaans haar kleding aanschaft, kijkt er naar uit om haar binnenkort in de winkel te verwelkomen en heeft alvast wat kleding in een maatje kleiner besteld om aan de wensen van de dame te voldoen!

margje 1_Libelle Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

 

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien