Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Margje vecht om haar overgewicht de das om te doen

Margje neemt eindelijk de stap: ze schakelt professionele hulp in om van haar overgewicht af te komen. “Lekker handig, vlak voor de kerstdiners je eetgewoonten professioneel onder de loep te nemen.”

Het duurde even voordat ik durfde toegeven dat ik het niet alleen kon. Ik vond het spannend, dat telefoontje naar de organisatie die zich bezig houdt met eetproblematiek. Nadat ik kort mijn verhaal had gedaan, werden mijn gegevens genoteerd en kreeg ik te horen dat ik zou worden teruggebeld.

Advertentie

Dat bleek uiteindelijk wat langer te duren dan verwacht. Ik mailde en belde er nog maar eens een paar keer achteraan. Uiteindelijk duurde het anderhalve week voordat ik iemand te spreken kreeg die niet op het secretariaat werkte. Anderhalve week waarin ik steeds weer twijfelde, was ik nou wel of niet probleemgeval genoeg?

Na een korte telefonische intake werd er een afspraak gemaakt voor een echte intake. Komende woensdag (9 december) vindt dat gesprek plaats. Dan wordt duidelijker hoe de komende maanden er voor mij uit gaan zien. “Lekker handig, vlak voor de kerstdiners je eetgewoonten professioneel onder de loep te nemen” grinnik ik tegen een vriendin. Maar pas in januari te beginnen vond ik ook zo’n cliché.

Afgelopen vrijdag zat ik bij de huisarts. Om een verwijsbrief te halen voor het hulpverleningstraject dat straks gaat beginnen. Ook hier moest ik daarom weer mijn verhaal vertellen. Ik probeerde kort de afgelopen jaren samen te vatten tot een conclusie dat ik het dus niet alleen kon. Deze huisarts werkt alleen op vrijdagen in de praktijk, ik denk dat ik hem misschien een of twee keer eerder heb gezien in de afgelopen acht jaar.
Hij luisterde naar mijn verhaal, schreef de verwijsbrief, keek mij aan en zei “Je bent een vechter hè, jij?”.

Op de fiets naar huis viel het kwartje. Dat ik al jaren en jaren probeer van mijn overgewicht af te komen, steeds weer op andere manieren. En dat het dus steeds niet echt lukt. Dat ik daarom mezelf op dat punt als een soort van mislukkeling zie (anderen lukt het namelijk wel), denk dat ik op dat gebied een bijna hopeloos geval ben. Maar dat is niet zo, besef ik nu. Ik gaf uiteindelijk nooit op. Ging altijd weer op een nieuwe manier het gevecht met mezelf aan. En ook al zei ik wel eens “Als deze poging om af te vallen niet lukt, dan houd ik er mee op en word ik operazangeres”, uiteindelijk begon ik altijd weer opnieuw. Eigenlijk begin ik elke dag opnieuw. En ook al mislukt het regelmatig elke dag ook weer, ik denk te weten dat het me ooit gaat lukken. Ik ben een vechter ja. Ik vecht voor een lang(er) en gezond(er) leven. En om als overwinnaar uit de strijd te komen, moet je soms misschien toegeven dat je het niet alleen kunt.

margje 2_libelle  Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien