Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Marieke Elsinga in opstand tegen afslankmerk: "Ik ben niet te dik"

Marieke Elsinga wist niet wat ze meemaakte toen een afslankmerk haar benaderde met de vraag of ze een samenwerking met hen aan wilde gaan.

Je begrijpt: daar zakte Mariekes broek van af.

Advertentie

Corona kilo’s

“Ik citeer: “Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo’s af te komen. Wij zien een goede match met Marieke”, schrijft de radio-dj op Instagram.

Hoewel ze in eerste instantie haar schouders ophaalde, besefte Marieke later wat haar nou echt werd gevraagd. “Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen?”

Sterk en fit

Marieke benadrukt dat ze niet tegen diëten is en geeft toe dat ze in haar studententijd heel wat Sonja Bakkerde. “Maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam ‘te dik is’, zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen. Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima.”

De presentatrice deelt het bericht niet zomaar. “Niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, maar omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel.”

Hup, Marieke!

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram/Brunopress

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien