Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zó worden de matches in 'Married at first sight' gemaakt

Ieder jaar proberen de deskundigen van ‘Married at first sight’ matches te maken op basis van de wetenschap. Maar hoe werkt dat precies? Waar letten de experts op?

Seksuologe Evelien Stallaart en psychologe Tila Pronk leggen het uit aan RTL Boulevard.

Advertentie

Married at first sight

Fysieke aantrekkingskracht, een mentale klik, chemie. Soms is het er en soms ook niet. Daar lijkt misschien niet echt een peil op te trekken te zijn. Toch gaan de deskundigen van Married at first sight er ieder jaar weer aanstaan. Keer op keer proberen zij uit te vogelen wanneer mensen verliefd op elkaar worden en of mensen ook wetenschappelijk te matchen zijn.

Match-test

In de eerdere seizoenen van Married at first sight leverde dat al een aantal succesvolle matches op. Maar hoe selecteren de deskundigen die matches uit de duizenden aanmeldingen die zij binnenkrijgen? “Wij beginnen met een match-test”, legt seksuologe Evelien Stallaart uit in een interview. “Daaruit komen interessante uitkomsten.” Deze match-test is eigenlijk het eerste inkijkje in de persoonlijkheden van de deelnemers.

Gesprek

Vervolgens gaan de experts in gesprek met de deelnemers zelf. “Waar ik heel erg op let in een gesprek is hoe iemand overkomt”, vertelt psychologe Tila Pronk daarover.” Zit iemand lekker in zijn vel? Krijg ik er een goed gevoel bij?”. Ook wordt tijdens dit gesprek gekeken of de antwoorden die de deelnemers geven overeenkomen met hun antwoorden in de match-test.

Percentages

Vervolgens worden er op basis van de persoonlijke gesprekken een aantal matches gemaakt. Daar worden percentages aan gehangen. Als zo’n percentage een goede match aangeeft, gaat seksuologe Evelien Stallaart nog iets verder kijken op seksueel gebied. “Ik ga dan verder checken. Wat zit er in het verleden? Wat zijn hun ervaringen? Hoe open zijn ze daarin?”

Kans van slagen

Uiteindelijk moet er zo een goede match tot stand komen. En dat lukt soms goed. Zo zit er in dit seizoen van Married at first sight zelfs een koppel met een match van maar liefst 80%, een hoge score. Toch blijft het moeilijk om te zeggen of zo’n percentage ook een succesvolle relatie garandeert. “Of ze elkaar leuk gaan vinden, dat vinden we altijd heel moeilijk om van tevoren te zeggen. Maar we weten wel dat er raakvlakken zijn en dat is gewoon heel belangrijk”, zegt Tila Pronk. Maar 100% zeker weten of een match slaagt, dat bestaat niet. “Er zijn te veel factoren die daarin van belang zijn. Maar de wetenschap geeft ons wel heel mooie aanwijzingen over welke mensen bij elkaar kunnen passen.”

Dit seizoen

En dit seizoen lijkt het er tot nu toe op dat de wetenschap goed heeft gewerkt. Tussen Lars en Lizzy klikt het en ook Danny en Rein stonden stralend voor het altaar. Eveline Stallaart is dan ook positief over het werk van de deskundigen dit jaar. “Ik durf te stellen dat wij aan de kijker kunnen laten zien dat matchen zeker potentie heeft.”

Ben je gelukkig samen? Dan is dit knuffelexperiment zeker een aanrader. Deze trouwde stellen gingen je voor:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Rtl boulevard. Beeld: Rtl

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry en Meghan 'openhartig' over spanning in familie in gesprek met Oprah

Dat prins Harry en Meghan Markle op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Mehghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn. “Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado buiten de koelkast zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. De overgebleven helft wordt dan snel bruin en een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect groen houdt buiten de koelkast tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit. Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft met de pit in een (plastic) bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat het bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets met de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien