Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kijkers gieren het uit: Martien overhandigt eerste exemplaar boek aan zijn broer (of nee, toch niet)

Donderdagavond was de laatste aflevering van Chateau Meiland op de buis. Het was weer lachen, gieren, brullen en Martien pinkte zelfs een traantje weg. 

De hele aflevering stond in het teken van de presentatie van Martiens biografie. Ondanks corona kon de hele familie aanwezig zijn, alleen zijn schoonzus niet. Eveline ligt namelijk met een hartinfarct in het ziekenhuis. Iets waar Martien het zichtbaar moeilijk mee heeft.

Advertentie

Alleen

Het gaat om de vrouw van Martiens broer Jaap. Hoewel het redelijk goed met haar gaat, kan ze niet bij de boekpresentatie zijn. Jaap komt wel en aan hem wil Martien het eerste exemplaar overhandigen. “Hij weet natuurlijk nog helemaal van niks. Ik vind het heel erg, want hij komt alleen omdat Eveline met een hartinfarct in het ziekenhuis ligt”, vertelt Martien met een brok in zijn keel. “Dat is natuurlijk vreselijk. Ze is nog niet eens 50.”

Trotse broer

Ook tijdens de overhandiging van het eerste boek houdt Martien het niet droog: “Ik kon bij die persoon altijd terecht voor advies. Ook in de periodes dat ik net te weinig geld had. Dan belde hij en zei: ‘Joh, ik sta toch voor je klaar.'” Jaap vindt het geweldig dat hij het boek als eerst mag ontvangen. “Dat ik er altijd voor jou ben geweest heeft een reden. Dat komt omdat jij er altijd was voor ons allemaal, voor onze familie en omdat je een gouden hart hebt. Je bent een topper”, zegt Jaap.

Boek afpakken

Toch moeten kijkers ook een beetje lachen tijdens de overhandiging van het allereerste boek. Normaal gesproken geef je het boek ook daadwerkelijk weg aan de ander, maar Martien zou Martien niet zijn als hij het boek niet na 15 seconden weer terugpakt. Dit ongemakkelijke moment blijft niet onopgemerkt bij de kijkers thuis. “Eerste boek aan zijn broer overhandigen om hem vervolgens weer terug te nemen” en “Pakt hij gewoon dat boek weer af!”, gieren mensen op Twitter.

Waarom Martien Chateau Hengelo voorgoed op slot gooit voor Caroline:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Chateau Meiland, Twitter. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien