Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Maurice de Hond openhartig over verdriet zoon Marc: "Ik laat het woord 'missen' niet toe"

Begin juni verloor opiniepeiler Maurice de Hond zijn zoon Marc (42). In het programma EenVandaag vertelde Maurice hoe hij omgaat met het verdriet. “Ik denk alleen aan de positieve dingen.”

In 2002 werd er bij Marc een een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Door complicaties tijdens de spoedoperatie belandde hij destijds in een rolstoel. Eind 2018 werd bij Marc opnieuw een kwaadaardige tumor ontdekt, ditmaal in zijn blaas. Hij kreeg chemotherapie en zijn blaas moest worden verwijderd. Maar de ingrepen mochten niet baten. In juni overleed hij.

Advertentie

Maurice en Marc de Hond schreven brief naar elkaar

Maurice vertelt dat de familie de rouw rondom Marc samen heeft beleefd, ook nog met Marc erbij. Ze hebben veel gepraat over wat ze voor elkaar hebben betekend. “Als je weet dat het eindig is, ben je ineens veel opener over wat je voor elkaar betekent.”

Maurice vertelt ook dat ze een brief naar elkaar hebben geschreven en die aan elkaar hebben voorgelezen. “Zo hebben we zoveel mooie momenten met elkaar gehad, met de familie.”

Bijzondere periode

Mooie herinneringen wil Maurice niet laten verpesten door het verdriet. “Omdat die laatste fase zo bijzonder is geweest en positief, wil ik het woord ‘missen’ eigenlijk niet echt toelaten.”

Ook zegt hij: “Zijn lichaam heeft hem in de steek gelaten. Wat alleen overbleef was zijn geest. Je bent eigenlijk blij voor hem ook, dat hij van zijn lichaam af is, wat hem zo in de weg zat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: EenVandaag. Beeld: Brunopress

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien