Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Oeps: Max met Down (16) belde voor de grap 112, maar dit had hij nooit verwacht

De 16-jarige Max Terweijden uit Delft was zich van geen kwaad bewust toen hij 112 belde. Geintje, dacht ‘ie. Totdat zijn huis werd omsingeld door politie. 

De boodschap die Max, die het syndroom van Down heeft, aan de telefoon verkondigde, was ook niet mis: hij beweerde ladingen drugs thuis te hebben, inclusief een vuurwapen.

Advertentie

Handen omhoog!
Als de wiedeweerga omsingelden agenten het huis van Max en zijn familie en werden ze door een onderhandelaar gebeld. Max vertelt er uitgebreid over tegen Hart van Nederland. “Handen omhoog!”, zo klonk het volgens hem. “Niet bewegen, want we gaan gelijk schieten!” Eén voor één werden Max, zijn moeder, broer en oma uit het huis gehaald.

Humor
Gelukkig bleek al snel dat alles als een grote grap bedoeld was. Max kreeg wel een preek, maar werd uiteindelijk door de politie in het zonnetje gezet. Zelfs zij konden de humor van Max’ daad wel inzien – en ach, de jongen had totaal niet stilgestaan bij de consequenties. En dus boden ze hem een rondleiding op het politiebureau aan. Max op zijn beurt, nam als excuus een taart met een tekening mee. “Ik heb tegen de politie gezegd: ‘Sorry, het spijt me’.”

Perfecte baan
Wat Max later wil worden? Gezien zijn kattenkwaad zou je het misschien niet verwachten, maar: politieagent. “Het is de perfecte baan voor mij”, zo zegt hij zelf.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Hart van Nederland. Beeld: KIJK

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien