Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Koningin Máxima is in India en Libelle is erbij!

De koningin is voor de Verenigde Naties (VN) drie dagen op werkbezoek in India om te praten over het verbeteren en vergroten van de financiële diensten in het land. Libelle’s verslaggever Barbara Schneemann reist met de koningin mee. 

Máxima bezoekt het land als speciale pleitbezorger van de VN-secretaris generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. De koningin maakt zich in binnen- en buitenland al jaren sterk voor het vergroten van toegang tot financiële diensten en het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden. Máxima reisde naar India op uitnodiging van de Indiase regering.

Advertentie

Veldbezoek
Maandag had de koningin een aantal besprekingen met VN-organisaties en Indiase instellingen die betrokken zijn bij het verbeteren en vergroten van de toegankelijkheid tot financiële diensten in het land. Vanmorgen sprak ze tijdens een veldbezoek over geldzaken met Indiase vrouwen die cricketballen naaien (zie video).

Libelle’s Barbara aan het werk:

Het werkbezoek van koningin Máxima in India duurt nog tot en met woensdag 30 mei.

Bron & beeld: Libelle.

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien