Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit is het bijzondere verhaal achter de roze sari van Máxima

Alle ogen waren gericht op koningin Máxima en haar sprookjesachtige jurk tijdens het staatsbezoek dat zij en koning Willem-Alexander brachten aan de Republiek India. De roze sari die ze daar droeg is niet alleen beeldschoon, er zit ook een bijzonder verhaal achter de jurk.

De jurk is gemaakt van een Indiase sari.

Advertentie

Avondjurk van Jan Taminiau
Josine Droogendijk schrijft op haar website Modekoninginmaxima.nl over de verhaal achter de jurk.

“Koningin Máxima heeft deze sari zelf gekocht tijdens het staatsbezoek aan India in 2007. Niet in New Delhi, maar in Jaipur. En de reizigers onder ons kennen de bijnaam van deze trekpleiser vast wel, want vanwege de roze gebouwen wordt Jaipur ook wel de roze stad genoemd”, schrijft Josine.

De Nederlandse ontwerper Jan Taminiau mocht 12 jaar later uiteindelijk de schaar zetten in het souvenir, om er een prachtige, assymmetrische avondjurk van te maken. Het resultaat is werkelijk waar sprookjesachtig en de kleur staat Máxima prachtig.

Staatsbezoek India
Op uitnodiging van president Ram Nath Kovind brengen koningin Máxima en koning Willem-Alexander van 14 tot en met 18 oktober een bezoek aan New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Maandag begon het staatsbanket in New Delhi, waar Indiase president en zijn echtgenote Savita het Koninklijk Paar ontvingen in het presidentieel paleis.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Modekoninginmaxima.nl. Beeld: ANP

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien