Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Máxima trotseert het herfstweer met opvallende ketting

Dat koningin Máxima een groot fan is van het Belgische modehuis Natan, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Haar kledingkeuze dinsdag voor de jaarlijkse ScienceMakers Awards kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen, maar het accessoire dat ze bij haar jurkje droeg wél.

De koningin werd namelijk gespot met een opvallend grote ketting om haar nek. Waar de ketting van is, is niet bekend, maar één ding is zeker: het accessoire staat perfect bij de outfit van Máxima.

Advertentie

Zonnestraaltje
Máxima trotseerde woensdag weer en wind om de uitreiking van de ScienceMakers Awards in het spoorwegmuseum bij te wonen. Hoewel het allesbehalve lekker weer was, had de koningin zoals altijd een grote lach op haar gezicht en arriveerde ze vrolijk bij het Utrechtse museum.

Wetenschap en technologie
Het is de vijfde keer dat de zogeheten ScienceMakers Awards worden uitgereikt. De prijzen gaan naar jongeren van 10 tot 18 jaar die het afgelopen jaar nationale of internationale wedstrijden hebben gewonnen op het gebied van wetenschap en technologie. Door de awards uit te delen hoopt de organisatie de prestaties landelijk zichtbaar te maken en daarnaast het belang van techniekonderwijs en het herkennen en motiveren van talent te promoten.

Expositie
Máxima woonde niet alleen de uitreiking bij, maar bezocht ook de bijbehorende expositie van de ScienceMakers. Daarnaast sprak ze met de jonge prijswinnaars over hun onderzoeken, uitvindingen en concepten.

Wist je trouwens dat Máxima een aantal favoriete sieraden heeft? Libelle’s Anne-Flore vertelt je er meer over in deze video:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Het Koninklijk huis. Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien