Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Even lachen: dit zijn de meest bizarre gender reveal-feestjes ooit

Van confettikanonnen en metershoge taarten, tot rookbommen en helikopters; toekomstige ouders onthullen het geslacht van hun baby tegenwoordig op steeds ludiekere wijze. Maar sommigen papa’s en mama’s maken hun gender reveal-feestje wel héél bont. 

We hebben de meest bizarre onthullingen voor je op een rijtje gezet.

Advertentie

In vuur en vlam

Bij deze gender reveal-bom was de blauw of roze kleur bijna niet te zien. Wél zagen omstanders het natuurgebied in vlammen opgaan.

Foutje, bedankt

Hoera, een meisje! Roze confetti en feestsfeer alom. Alleen bleek er tóch een foutje te zijn gemaakt. Oeps…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

TB to last year, when our baby boy Boaz actually would be a girl…🥴 #genderrevealpartyfail⁣ ⁣ MY CRAZY STORY: I was 16 weeks pregnant when Bryan and I did a gender ultrasound. We asked the sonographer NOT to tell us the gender, but to write it down and give it to my sister-in-law to surprise us during the party…⁣🎉 ⁣ …20 weeks pregnant and 6 kilo’s later🤰🏼, one day before our gender reveal party, we had another ultrasound and asked to write it down again “just in case”.⁣ ⁣ Our house was PACKED. Blue and pink EVERYWHERE. Months and many 💰💰💰 were spent preparing the party. We were all anxiously waiting for the BIG reveal: ⁣ ⁣ Pink confetti cannons popping over us💕, the song My Girl is playing and everyone starts cheering and crying and my pregnancy hormones are running WILD😬⁣ ⁣ “Here’s the envelope from yesterday’s ultrasound,” my mom says. I open the envelope and read: “Congratulations, it’s a boy!”🤡⁣💙 ⁣ I’m sharing this with you because:⁣ 1️⃣ I wanted to make you laugh😂⁣ 2️⃣ I want to help you prevent this. The story sounds funny, and it actually is now (not back then with my preggo hormones), but trust me you want to avoid this. (Unless you want to make the news, like we did😅)⁣ ⁣ MY TIPS:⁣ 👶🏼 Always check the gender at least TWICE⁣ 👶🏾 Give BOTH results to the same person (if you don’t want to know yourself first)⁣ 👶🏽 Or just don’t host a gender reveal party AT ALL⁣ 👶🏻 Do not care about the gender. Care that you’re baby is healthy🥰⁣ ⁣ ⁣ ✨ Tag a friend who needs to see this OR tell me how you found out the gender of your baby! Would love to read your story.

Een bericht gedeeld door 𝐿𝐼𝒩𝒮𝐸𝒴👩🏼🎤ℭ𝔯𝔢𝔞𝔱𝔦𝔳𝔢 𝔐𝔬𝔪𝔭𝔯𝔢𝔫𝔢𝔲𝔯 (@linseysijmons) op

Met je neus in de boter

Dit stel ging voor de ‘gekste gender reveal ooit’. Of dat het ook werd, weten we niet. Wat we wel weten: het werd een gigantische smeerboel.

Slechte bakker

Ook deze mensen gingen voor een zoete lekkernij om het geslacht van de baby te onthullen. Alleen kwam die reveal sneller dan gepland. Bij het openen van de doos bleek dat de donutbakker niet zo netjes te werk was gegaan.

Daar zit een luchtje aan

In Emmeloord werd vorige week een melding gemaakt van een vreselijke stank. Was er iets met het riool misschien? Nee hoor, het was een gender reveal party die een beetje uit de hand liep.

🚨17-08-2020, 20:25 uur📟Prio 2, Stank/hinderlijke lucht🏠Pallasstraat Emmeloord🚒25-6131Tijdens onze oefenavond werden…

Posted by Brandweer Emmeloord on Tuesday, August 18, 2020

Hoogvliegers

Deze mensen pakten het bizar groot aan. In de enorme tuin van hun onmetelijk grote landhuis daalde roze wolken neer uit een helikopter. Met zo veel luxe zijn wij erg benieuwd naar de babykamer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We’re happy to share with you our baby’s gender reveal ❤️ @sharfonseca #gvlifestyle

Een bericht gedeeld door Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi) op

Vlijmscherpe onthulling

Deze ouders zijn hartstikke blij met het geslacht van hun toekomstige baby, maar misschien wel nog blijer dat ze al hun vingers na dit spektakel nog hebben.

Zwaar geschud

En ook hier wordt het dierenrijk betrokken in het geslachtsonthullingsfeestje. Nu is de beurt aan dit nijlpaard.

Lekker luchtig

Het is maar goed dat deze vrouw haar naasten een video van de onthulling heeft gestuurd en ze niet live aanwezig waren. Jakkes!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DEZE GENDER REVEAL PARTY🤣🤣🤣🤣💨 IK GA STUK😂👏🏼

Een bericht gedeeld door JO VAN EGMOND (@jo.vanegmond) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock, Facebook, Twitter, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Babynieuws: Kim Kötter bevallen van derde zoontje

Hoera, wat een leuk babynieuws! Kim Kötter (38) en haar man Jaap Reesema (36) zijn voor de derde keer ouders geworden. Dit nieuws maken ze op Instagram bekend meteen zoet kiekje van hun pasgeboren zoontje. 

Het kleine mannetje heeft de naam Ted Siewertsz van Reesema gekregen.

Advertentie

Droom

“Eindelijk is hij daar! Op 23 februari om 22.06u is onze jongste zoon geboren”, schrijft Kim bij een prachtige foto van de kleine Ted. “Onze droom is uitgekomen. 3 gezonde zoons. Muck en Youp zijn de meest trotse broers op aarde.” De baby lag lange tijd in een stuitligging, wat extra zorgen met zich meebracht voor de bevalling. Gelukkig is alles goed gegaan.

Een wonder

De zwangerschap kwam voor zowel de voormalige Miss Nederland als haar grote liefde Jaap, totaal onverwacht. Mick en Youp kwamen namelijk allebei ter wereld met behulp van ivf. “Mijn ouders, schoonouders en mijn hele familie hadden het allemaal niet aan zien komen. Ze dachten allemaal dat het om iemand anders ging, maar het is geen grapje: het gaat echt om ons. En ik vind het echt zó fijn dat het out in the open is en ik gewoon mijn buik kan laten gaan. Iedereen mag het weten: we krijgen een baby!”, vertelde de trotse ouders na de bekendmaking van de zwangerschap in Kims vlog.

Intens verliefd

Dat is ook precies de reden dat het mannetje de naam ‘Ted’ heeft gekregen. “Een wonder! En dat is direct de betekenis van zijn naam”, schrijft Kim op Instagram. Officieel betekent deze naam namelijk godsgeschenk. “We zijn intens verliefd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KIM KÖTTER (@kimkotter)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Muck, Youp en Ted (@muckyoupted)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Net zo'n knappe kop als haar vader: dit is de dochter van Diederik Gommers

De coronacrisis maakte hem in één klap de bekendste ic-arts van Nederland: Diederik Gommers (57). Hij werkt al jaren als ‘baas’ van de intensive care, maar is naast intensivist ook vader. Wat weten we over de enige dochter van Diederik Gommers?

Samen met dochter Sophie gaf Gommers in juli 2020 een duo-interview aan De VolkskrantSophie, toen net afgestudeerd, bezit net als haar vader een knappe kop. Ze heeft een universitair masterdiploma op zak en spreekt haar talen: naast Nederlands en Engels redt ze zich ook in het Frans en Chinees.

Advertentie

Dochter van Diederik Gommers

Sophie studeerde summa cum laude af en werkt bij een grote internationale organisatie op het gebied van financiële en zakelijke dienstverlening: op carrièregebied gaat het Sophie goed af. Maar ze is ook een echt familiemens.

Geplaatst door Sophie Gommers op Zondag 11 augustus 2019

Ieder weekend kwam ze nog gewoon thuis bij haar ouders in het dorp Wijngaarden, vertelde ze de krant. “‘Wij zijn echt van het borrelen, hè?” zegt Diederik. “Als ik thuiskom, roep ik altijd: borrelen! Dan komt iedereen.” Sophie: “Dan vertelt iedereen z’n verhaal. Telefoon aan de kant, geen mails beantwoorden. Gewoon luisteren en vertellen.”

Geplaatst door Sophie Gommers op Dinsdag 2 oktober 2018

 

Lees ook:
Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Twee zoons

Behalve een dochter heeft de ic-arts twee zoons: Luc van 21 en Freek van 18 jaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom het goed is om juist nu op een vrouw te stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart 2021 gaan we weer naar de stembus. Voor jou de uitgelezen kans om middels je stem partij te kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Mocht je nog twijfelen, dan doet Libelle een suggestie: stem op een vrouw.

Na het invullen van de stemwijzer weet je op welke partij je wil stemmen. Of misschien stem je al jaren op dezelfde partij en kruis je de eerste beste naam op de lijst aan. Maar het is geen verkeerd idee om eens naar de vrouwen van je voorkeurspartij te kijken.

Advertentie

Stem op een vrouw

Iets meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is vrouw, maar die representatie zie je niet terug in de Tweede Kamer. Op dit moment is namelijk ‘maar’ 31 procent van de Kamer vrouw. Volgens de website Stem op een vrouw verandert er een hoop als er meer vrouwen een zetel krijgen: meer diversiteit in de politiek verbetert de kwaliteit van onze democratie, vrouwelijke politici hebben een bewezen positief effect op allerlei soorten beleid en meer gendergelijkheid in Nederland kan de economie flink laten groeien.

Ja, maar je kunt ervan uitgaan dat iedere verkiesbare kandidaat gekwalificeerd genoeg is om te werken in de Tweede Kamer. Letten op gender maakt volgens Stem op een vrouw uit. “Met meer vrouwen en diversiteit in de politiek gaat de kwaliteit van de politiek erop vooruit. Er worden dan bewezen betere besluiten genomen op gebied van onder meer onderwijs, zorg, milieu en economie. Op dit moment is er in de politiek een tekort aan vrouwen en diversiteit en dat is slecht voor de kwaliteit. Om dat te verbeteren, is het belangrijk dat we verschillende soorten mensen verkiezen; al die verschillende ervaringen zorgen ervoor dat iedereen een stem heeft.”

Komen er echt meer vrouwen in de politiek als ik op een vrouw stem?

Zeker. Dat kun je doen door ‘slim’ te stemmen. Neem bijvoorbeeld D66. Met Sigrid Kaag als lijsttrekker weet je dat ze al zo goed als verzekerd is van een zetel in de Tweede Kamer. Stem op een vrouw heeft een handige tip om meer vrouwen aan een zetel te helpen. “Bij de verkiezingen kunnen peilingen een hulpmiddel zijn. Stel dat een partij volgens de peilingen 5 zetels krijgt, stem dan op een vrouw vanaf plek 5 op de lijst.” Door op de vrouwen te stemmen die net buiten de peilingen vallen, kun je ervoor zorgen dat meer vrouwen in de Tweede Kamer komen.

Het werkt echt, want door deze tactiek kwamen in 2017 drie vrouwen extra in de Tweede Kamer, in 2018 tientallen in de gemeenteraad en in 2019 drie vrouwen meer in het Europees parlement. Maar het is natuurlijk het belangrijkst dat je op iemand stemt die jou het meest aanspreekt.

Lees ook:
José: “Hoe verfrissend zou het zijn als een vrouw als Kaag een aantal jaren ons land zou leiden”

Hoe is het gesteld met het aantal vrouwen in de grote politieke partijen?

Via de website kun je precies zien welke vrouwen volgens de peiling net wel of net niet een zetel behalen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met het aantal vrouwen per politieke partij?

 • PvdD: 62 procent
 • GroenLinks: 58 procent
 • PvdA: 53 procent
 • D66: 52 procent
 • ChristenUnie: 48 procent
 • CDA: 39 procent
 • VVD: 34 procent
 • SP: 30 procent
 • 50Plus: 17 procent
 • PVV: 16 procent
 • FvD: 14 procent
 • SGP: 0 procent

We gaan partij kiezen met Libelle. Dit keer met Partij voor de Dieren-politicus Esther Ouwehand. Wordt het ja, of zegt ze nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Welk thema is voor jou belangrijk en welke lijsttrekker past daar goed bij? Voor onze Kieswijzer legden we 30 stellingen voor aan 18 lijsttrekkers. Ontdek hier met welke lijsttrekker jouw mening het meest overeenkomt.

Kieswijzer:

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Heleen van Royen in uniform en 'MAFS'-kandidaat uit zijn dip

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Heleen van Royen (55) zet zich vanaf nu in voor het Rode Kruis. Ze vertelt dat ze als vrijwilliger aan de slag gaat. Het uniform heeft ze in ieder geval al in huis.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Heleen van Royen (@heleenvanroyen)

Snelle (25) en Maan (24) hebben de muzikale handen ineen geslagen. Om middernacht komt hun single ‘Blijven slapen’ uit. “Het was echt een vet project”, aldus de rapper.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Snelle (@mcsnelle)

Lars (35) uit Married at first sight heeft een zware dag achter de rug. Gelukkig lijkt hij het leven inmiddels weer van de zonnige kant te zien. “Lente in Breda”, schrijft hij bij het fotogenieke plaatje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lars Scheve (@laaars)

Verrassing voor de liefhebbers van het Eurovisiesongfestival: Jeangu Macrooy (27) kondigt op 4 maart de single aan waarmee hij de wedstrijd wil winnen. Heel even lijkt het erop alsof de zanger een sneak peek geeft, maar schijn bedriegt. Flauw!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy)

Een groot dilemma voor presentatrice Bridget Maasland (46). Is het paarse of roze vest leuker? Het antwoord laat ze aan haar volgers over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland)

Oeps. Najib Amhali (49) wordt door een 11-jarige knock-out geslagen. “Denk dat ik toch nog even moet oefenen”, luidt de conclusie van de cabaretier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Najib Amhali (@najibamhali)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien