Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Meghan Markle over online nepnieuws: "Ik was de meest gehate persoon"

In de podcast Teenager Therapy praatten Meghan Markle en prins Harry zaterdag over mentale gezondheid ter ere van World Mental Health Day. Daarin sprak Meghan Markle over het negatieve nepnieuws dat vorig jaar over haar werd verspreid. “Ik was de meest gehate persoon ter wereld”, zegt ze daarover. 

Vorig jaar werd er op internet veel haat uitgestort over Meghan Markle. En dat viel haar zwaar. In de podcast Teenager Therapy praat de voormalig actrice over die periode. “Het is heel schadelijk voor je mentale gezondheid als mensen dingen over je zeggen die niet waar zijn.”

Advertentie

Nepnieuws

Ter ere van World Mental Health Day blikt Meghan terug op de afschuwelijke periode en het effect dat het op haar heeft gehad. Ze had het namelijk behoorlijk zwaar met al het nepnieuws dat over haar verspreid werd. “Ik kan niet eens beschrijven hoe je je dan voelt.”

Bestrijden

De hertog en hertogin van Sussex geven beiden aan het belangrijk te vinden dat online haat bestreden wordt. Ook de verspreiding van nepnieuws willen Meghan Markle en Harry tegen gaan. Daarom praten ze openhartig over hun ervaringen met de onderwerpen. Door te vertellen welk effect het op hen heeft gehad, hopen ze aan anderen te laten zien wat voor schade online haatzaaien kan veroorzaken. “Hoewel onze ervaringen heel anders zijn dan wat mensen dagelijks meemaken, blijft het gevoel hetzelfde, en dat is voor iedereen gelijk”, zei Meghan.

Meghan Markle ziet er altijd prachtig uit. Ben je benieuwd wat zij aan make-up gebruikt? Bekijk dan deze video. 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Teenager therapy, Rtl boulevard. Beeld: Getty Images.

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien