Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom Meghan Markle toch ineens prinses wordt genoemd

Een jaar geleden stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Met het ja-woord werd Meghan niet alleen de vrouw van prins Harry, maar kreeg ze ook de titel hertogin van Sussex. Of toch prinses?

In Nederland krijgt de vrouw van een prins automatisch de titel prinses, maar in Engeland zit dat iets anders in elkaar. Daar krijg je in eerste instantie alleen de titel prinses als je bent geboren in de koninklijke familie. Toch staat er op de geboorteakte van de kleine prins Archie bij de functie van Meghan ‘Princess of the United Kingdom’. Hoe zit dat precies?

Advertentie

Titel
Toen Meghan trouwde met Harry kreeg ze de formele titel ‘Her Royal Highness, Princess Harry of Wales’. Daarom staat deze titel wel op de geboorteakte, maar zal ze nooit prinses genoemd worden. Voor Kate geldt dit ook, maar alleen tot Charles of William koning wordt. Wanneer Charles koning wordt, krijgt Kate als vrouw van de kroonprins de titel ‘prinses van Wales’. Wanneer haar man op de troon zit, zal zij zichzelf ‘Hare Majesteit Koningin-Gemalin Catherine VI’ mogen noemen. In dat geval wordt George weer de nieuwe prins van Wales. En zo gaat dat dan door.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Beaumonde.nl. Beeld: Getty

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien