Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met de 'Megxit' leggen Meghan en Harry de pers déze nieuwe regels op

Meghan en Harry’s vertrek als senior members van het Britse koningshuis, is het gesprek van de dag. Nu blijkt ook dat ze de pers strenge, nieuwe regels hebben opgelegd. 

Op hun gloednieuwe site prijkt ook een kersvers handboek voor de media. En daar zullen vooral de verslaggevers van het Britse koningshuis niet blij mee zijn.

Advertentie

Klaar met de Britse pers

Meghan en Harry zijn namelijk niet van plan om nog met hen samen te werken. Niet voor niets hebben ze de Britse pers onlangs voor de rechter gesleept. Daarom besluiten ze nu “informatie rechtstreeks te delen met het bredere publiek via hun eigen communicatiekanalen” (denk aan Instagram en Twitter) en “toegang te bieden tot geloofwaardige media die gericht zijn op objectieve berichtgeving”. Ook zullen ze zélf “gespecialiseerde media uitnodigen voor een aantal projecten”.

Privacy respecteren

In ietwat moeilijke bewoordingen, voegen Meghan en Harry er nog aan toe dat ze snappen dat ze als royals nu eenmaal in het nieuws komen. Prima, als het maar nauwkeurige, eerlijke mediaberichten zijn. “En dan zullen zij indien nodig ook verantwoording afleggen. Maar ze waarderen, net als ieder ander in een samenleving, hun privacy als individu en als gezin.”

Pijnlijke herinnering aan prinses Diana

Sinds de dood van zijn moeder prinses Diana, heeft prins Harry altijd moeite gehad met de pers. Daar heeft-ie meerdere malen openlijk over gesproken. “Elke keer wanneer ik een camera zie, elke keer dat ik een klik hoor of een flits zie, word ik aan het ergste gedeelte van mijn moeders leven herinnerd”, zei Harry er onlangs nog over in de documentaire Harry & Meghan: an African journey. En de mate waarin Meghan wordt opgejaagd door de pers, doet Harry alsmaar terugdenken aan hetzelfde lot van zijn moeder. Dat hij samen met Meghan deze rigoureuze stap zet en nieuwe mediaregels instelt, moet een flinke verademing zijn.

De Britse pers is ook al een poosje niet blij met Meghan en Harry: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Independent, Sussex Royal. Beeld: BrunoPress

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien