Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Meisje (3) overleed bijna omdat een bedrijf haar allergieën negeerde

Een meisje (3) overleed bijna na een levensbedreigende allergische reactie op zuivel nadat ze een brownie kreeg op een bruiloft receptie. En dat terwijl de ouders van het meisje het bedrijf hadden gewaarschuwd voor haar heftige allergieën. 

Maizy Harman is pas drie jaar oud en ontzettend allergisch voor zuivelproducten en eieren. Maizy’s stiefzus ging trouwen en twee weken voor de grote dag sprak de aanstaande bruid het bedrijf waar ze haar bruiloft zou vieren. Het bedrijf beloofde rekening te houden met haar allergieën, maar helaas gebeurde dit niet.

Advertentie

Aanval
Op de bruiloft kreeg Maizy bij het dessert alsnog een brownie. En als driejarig meisje heb je natuurlijk geen idee wat je wel en niet mag eten, dus at ze net als de andere aanwezigen de brownie op. In no-time kreeg ze een allergische aanval. Haar familie en alle bruiloftsgasten zagen hoe de kleine Maizy netelroos kreeg, begon te braken en uiteindelijk ook geen lucht meer kreeg. De ambulance werd gebeld, maar gelukkig werd het jonge meisje meteen gered doordat een aanwezige gast een inhalator bij had.

Veel geluk
Maizy kreeg van de hulpdiensten een adrenaline-shot, waardoor ze niet weg kon vallen. Voor de zekerheid moest het meisje een nachtje in het ziekenhuis blijven. Pas toen ze helemaal was bijgekomen van de allergische reactie, kwamen haar ouders erachter hoeveel geluk ze hebben gehad dat het kleine meisje de aanval heeft overleefd.

Boetes
De ouders van Maizy vinden het niet kunnen dat het bedrijf haar dochter, ondanks alle waarschuwingen, alsnog een brownie hebben gegeven. Ze zijn daarom hulp gaan zoeken bij een advocaat. Uiteindelijk heeft de eigenaar van de locatie van de bruiloftsreceptie een boete gekregen van 2000 pond (2273 euro).

Verontschuldiging
Ook werd geëist dat het bedrijf 5295 pond (6016 euro) zou betalen voor de gerechtskosten, nadat ze hadden toegeven de regels van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid in oktober 2016 hadden overtreden. Voormalig baas Robert Bousfield heeft zich verontschuldigd tegenover de familie en ze zijn blij om te horen dat alles goed gaat met Maizy.

BEKIJK OOK: Allergische reactie op sieraden? Balen! Zo draag je ze zonder problemen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Sun. Beeld: Twitter & iStock. 

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien