Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Meisje (13) maakt 125 superheldenpakjes voor premature baby's met Halloween

Batman, Superman en Wonder Woman. Een dertienjarig meisje heeft maar liefst 125 mini-kostuumpakjes van superhelden gemaakt voor de premature baby’s die Halloween in het ziekenhuis moesten doorbrengen. 

Rachel Maretsky (13) mag zichzelf nu ook een held noemen, want zij heeft met Halloween 125 superheldenpakjes gemaakt voor alle baby’s die op de neonatale intensive care-afdeling in het Amerikaanse ziekenhuis in Orlando liggen.

Advertentie

Superhelden
“Alle baby’s die daar liggen zijn superhelden, omdat ze veel te vroeg zijn geboren en ondanks alle buisjes sterk genoeg zijn om te overleven”, vertelt Rachel. En aangezien Halloween een van de populairste feestdagen in Amerika is, zou Rachel het zonde vinden als de kleine baby’s dit niet mee konden vieren. Een groot deel van de ouders had waarschijnlijk niet verwacht dat hun baby er al voor Halloween zou zijn. Misschien hadden ze daarom zelf nog geen Halloween-kostuum gemaakt, dus wilde Rachel deze ouders graag een handje helpen.

Speciale betekenis
Rachel heeft samen met haar ouders en wat vrienden de capes met de hand gemaakt. Ze legt uit dat ze geïnspireerd is geraakt doordat ze op televisie zag dat een verpleegster in 2016 ook diverse capes had gemaakt voor de baby’s in een ziekenhuis. Voor Rachel heeft het project een speciale betekenis, omdat haar beste vriend ook veel te vroeg werd geboren.

Geweldige ervaring
De moeders van de baby’s geven aan ontzettend ontroerd te zijn door het gebaar en zeggen dat het de veel te vroege en moeilijke geboorte van hun kinderen een klein beetje makkelijker maakt. Rachel mocht zelf langs de baby’s om de capes af te geven. Van een paar ouders mocht Rachel zelf een cape op de baby leggen. “Dat was heel bijzonder”, geeft ze toe. “Hij was heel actief en het leek wel alsof hij ‘vloog’, dus we hebben hem een Superman-cape gegeven. Het was zo’n geweldige ervaring en ik ben echt blij met het resultaat. Ik vind het fijn dat ik de baby’s en de ouders gelukkig heb weten te maken.”

BEKIJK OOK: Dit jongetje gaat misschien niet verkleed als superman met Halloween, maar zijn outfit is ook geniaal:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail. Beeld: Twitter & iStock

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien