Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Meningen verdeeld na 1e aflevering van serie over autisme ‘Het A-woord’

Maandagavond was de eerste aflevering te zien van de nieuwe dramaserie Het A-woord. De serie, over een gezin waarin het jongste kind autisme heeft, trok ruim een miljoen kijkers. En op Twitter gaan zij los over de eerste aflevering. 

Sommigen zijn lyrisch, maar er is ook flinke kritiek.

Advertentie

Het A-woord

In Het A-woord krijgt Nederland een kijkje in het leven van een gezin waarvan een van de kinderen de diagnose autisme krijgt. We zien hoe de ouders van de 6-jarige Sam, gespeeld door Lies Visschedijk en Guy Clemens, er alles aan doen om hem een zo normaal mogelijk leven te geven, zonder hem het label ‘autisme’ te geven. In de serie is te zien hoe dat zorgt voor ontroerende, pijnlijke maar ook grappige momenten.

Herkenning

Maandagavond keken ruim een miljoen mensen naar de eerste aflevering van Het A-woord. Op Twitter kwamen er al snel veel reacties. Mensen met autisme of kinderen met autisme, reageren positief op de serie. Ze vinden veel herkenning in het verhaal van Sam.

 

Kritiek

Toch is niet iedereen enthousiast. Volgens veel kijkers laat de serie een behoorlijk overdreven en stereotyperend beeld zien van het leven met autisme. “Niet iedereen met autisme heeft een encyclopedie in z’n hoofd, is neurotisch en heeft een angststoornis”, schrijft een kijker dan ook.

Waar de kijkers dan weer wél laaiend over zijn, is de muziek in de serie. Massaal vragen zij of Spotify een lijst wil maken met alle nummers uit Het A-woord.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: EO. 

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien