Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zoon Isa Hoes schrijft boek over zijn vader Antonie Kamerling

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat acteur Antonie Kamerling overleed. Zijn zoon, Merlijn Kamerling (21) komt nu met een boek over zijn vader.

Merlijn, de zoon van Antonie en Isa Hoes was 11 jaar toen zijn vader overleed en weet eigenlijk weinig van zijn vader. Tot nu toe wilde hij ook nooit iets weten over zijn vader. Maar voor zijn boek heeft hij zich toch verdiept in zijn vader.

Advertentie

Merlijn schrijft boek over vader

Het boek heet Nu ik je zie en voor dit boek ging Merlijn op zoek naar wie zijn vader eigenlijk was. Hij bezocht familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Voorheen wilde hij ook nooit naar het werk van Antonie kijken of luisteren.

“Ik heb lang gedacht dat ik voor altijd een rotgevoel zou houden wanneer ik aan mijn vader dacht. Door het schrijven van dit boek kom ik er steeds meer achter dat ik ook op een fijne en mooie manier aan hem kan denken”, vertelt Merlijn aan Story.

Het boek Nu ik je zie verschijnt eind september in de boekwinkels. Op 6 oktober is het 10 jaar geleden dat Antonie Kamerling overleed.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl. Beeld: Brunopress

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien