Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Michelle (28) werd zwanger van haar getrouwde, 60-jarige leidinggevende

Toen de vonk tussen Michelle en Willem 4 jaar geleden oversprong, was hij getrouwd met kinderen, veel ouder dan zij én haar leidinggevende. Het bloed kroop waar het niet gaan kon.

Ik geloof dat ik verliefd ben. Slim is dat niet, want het gaat om mijn werkbegeleider Willem. Een relatie met je leidinggevende is 1 ding. Maar Willem is ook nog eens 2 keer zo oud als ik. Over een paar jaar gaat hij al met pensioen! Het gevoel kwam ook best onverwacht. Eerst vonden we niet zo veel van elkaar. Willem is getrouwd en heeft 3 volwassen kinderen die al lang uit huis zijn. Ik ben nog niet zo lang vrijgezel en heb geen idee wat ik wil met mijn leven. We hadden tot nu toe een leuke werkrelatie en ik leerde veel van hem.

Advertentie

Willem is een charismatische man. De vonk sloeg pas over op de laatste dag van ons gezamenlijke project. Als bedankje voor mijn goede werk nam Willem me mee uit eten, wat uitliep op een kroegentocht waarbij ik achter op zijn fiets door de stad werd vervoerd. We kletsten en lachten heel wat af en hadden een enorme klik. Achteraf misschien wat vreemd, om zo door je baas in de watten te worden gelegd. Hij betaalde alles. Bij mijn voordeur kwam de eerste zoen. Ik was zo dronken dat ik het toeliet, maar eigenlijk vond ik het niet kunnen, zoenen met je baas. Ik strompelde naar boven (alleen!) en viel meteen als een blok in slaap. Dat was eergisteren. En nu gieren de vlinders door mijn buik.

14 maart 2016

Gisteren stuurde Willem een superlief berichtje om me te bedanken voor de leuke avond. Het was een zonnige en mooie dag, dus hij vroeg me mee te gaan varen op zijn bootje. Aan het begin van de avond voeren we door de grachten en we hadden weer een geweldige tijd. Willem is grappig, attent en complimenteus. Het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. We dronken wijn en aten stokbrood in de avondzon, het leek wel een romantische film. Dit keer gebeurde er niets en zette Willem me keurig af voor mijn deur. Niet eens een kus, alleen een innige omhelzing en zijn hand over mijn wang. Ben ik de enige die iets voelt? Misschien moet ik uit mijn hoofd zetten dat dit iets kan worden. Wat moet zo’n oude vent met een groen blaadje als ik? Er komt alleen maar gedoe van.

2 mei 2016

Sinds ons boottochtje spreken Willem en ik elkaar elke dag. Omdat ons project is afgelopen, zie ik hem niet meer op kantoor, maar spreken we stiekem af in een café of in de bioscoop of slenteren we eindeloos gearmd door de stad. Ik weet nu dat Willem al langer gevoelens voor me had en indruk wilde maken, die avond dat hij me uit eten nam. De vonk is aan 2 kanten overgeslagen, Willem heeft het net zo flink te pakken als ik. 1 probleem: ik ben 26, hij is 60 en getrouwd. Hoewel hij jong van geest is en er echt goed uitziet voor zijn leeftijd, is het wel iets om over na te denken. Ondanks mijn verliefdheid moet ik mezelf streng toespreken. Durf ik een relatie met deze man aan te gaan? Hij heeft een vrouw en 3 kinderen, die net zo oud zijn als ik. Maar kan ik mijn heftige gevoelens nog wel onderdrukken? Zo niet, hoe ga ik dit aan mijn vrienden en mijn ouders vertellen? Een relatie met een veel oudere man, dat is toch niets voor mij?

19 augustus 2016

Willem komt wanneer hij kan naar mijn appartement en blijft regelmatig slapen. Vorige maand zijn we zelfs een weekendje naar Antwerpen gegaan. Wat hij zijn vrouw vertelt, wil ik niet weten, ik wil alleen genieten van zijn aanwezigheid en stel geen vragen. We zijn allebei tot over onze oren verliefd en dat is wat telt. Maar na bijna 5 maanden wordt de situatie voor mij zowat onhoudbaar. Ik voel me vaak ongelukkig en eenzaam en wil Willem voor mezelf. Ik ben het wachten zat en verlang zo hevig naar hem dat het pijn doet. Dat gevoel is wederzijds, dus er móet iets gebeuren.

5 november 2016

Omdat we het niet langer volhielden om niet continu samen te zijn, heeft Willem na de zomer onze relatie aan zijn vrouw opgebiecht. Een dramatische periode volgde: zijn vrouw wilde hun huwelijk van 30 jaar niet direct opgeven en begon een charmeoffensief. Willem bezweek en besloot dat wij elkaar niet konden zien. Om zijn huwelijk nog een kans te geven én om te kijken of onze liefde oprecht was en geen fase van blinde verliefdheid. Ik ben door een hel gegaan. Van liefdesverdriet huilde ik mezelf elke nacht in slaap en ik viel kilo’s af. Ik wist me geen raad, ik was diep ongelukkig en ging alleen nog naar buiten om te werken of om boodschappen te doen. Maar 2 dagen geleden stond hij plotseling bij me op de stoep! Naast hem 2 koffers, in zijn hand een enorme bos rozen. Huilend vielen we elkaar in de armen. Willem heeft een streep onder zijn huwelijk gezet, is definitief weggegaan. Eindelijk kunnen we aan een leven samen beginnen, zonder gekonkel en geheimen.

20 maart 2017

Na lang zoeken, hebben we een huisje voor onszelf gevonden. Over 6 weken trekken we erin. De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest. Ik had mijn relatie met Willem al die tijd geheimgehouden en moest nu aan vriendinnen vertellen dat ik smoorverliefd was op een man die mijn vader had kunnen zijn. Sonja en Denise, mijn beste vriendinnen, reageerden heel relaxed. Ze wilden Willem meteen zien en kwamen naar mijn huis voor een etentje. Willem kookte (wat hij verrukkelijk kan!) en het ijs was meteen gebroken. Mijn ouders waren minder enthousiast. Mama vindt alles prima zolang ik maar gelukkig ben. Maar mijn vader vindt het moeilijk om te moeten ‘concurreren’ met mijn vriend die van dezelfde leeftijd is als hij. Papa ziet het als een fase, en ik laat hem in die waan. Een aantal vrienden spreek ik amper nog. Ze vinden het moeilijk, een drankje met mij en ‘die oude vent’, en kunnen niet zichzelf zijn als Willem erbij is. Ik snap het ook wel, het leeftijdsverschil is echt enorm. Toch vind ik het jammer. Willem is mijn soulmate en ik wil hem graag bij mijn leven betrekken, waar mijn vrienden ook bij horen. Mijn wereld is een stuk kleiner geworden sinds we een relatie hebben. Zijn vrienden vinden me leuk en spannend, maar weten zich niet altijd even handig te gedragen. Bij hen komen we ook niet echt over de vloer. We zitten in onze eigen bubbel. Maar dat voelt prima.

30 mei 2017

Mensen vragen nog steeds: hoe is dat nou, zo’n oudere vriend? Eerlijk gezegd merk ik er weinig van dat Willem 2 keer zo oud is als ik. We gaan samen naar concerten, maken lange wandelingen in de natuur, hebben een geweldig sexleven en lachen veel. Hij is de liefde van mijn leven, een jonge vent in een ouder lichaam. Zijn jongens zijn even oud als ik, maar doen gelukkig nergens moeilijk over. Ze leiden alle drie hun eigen leven en hebben het druk met hun eigen gezin. Willem en ik zijn nu ruim een jaar samen en ik ben in verwachting van ons eerste kindje! Best eng, want onze baby zal een oude vader hebben, die er misschien niet heel lang bij zal zijn. Daar denk ik maar niet al te lang over na.

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar hebben we ondanks ons intense geluk geen gemakkelijke start gehad. Zijn ex-vrouw en mijn vader accepteerden onze relatie niet en ook een deel van mijn vrienden ben ik door mijn keuze kwijtgeraakt. Op mijn leeftijd een oudere vriend hebben, is een taboe, veel mensen weten niet hoe ze moeten reageren. Maar wij hebben niemand nodig, we zijn dolgelukkig. Nu samen, straks met z’n drieën. Hopelijk trekt mijn vader bij zodra zijn eerste kleinkind is geboren. Dan is mijn geluk compleet. Maar ondanks de struikelblokken heb ik geen moment spijt. Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik het zo weer doen.

Betekent een slippertje meteen het einde van je relatie of kun je dat vergeven en vergeten? Déze vrouwen zijn daar verdeeld over: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Interview: Cathelijne Beijn. Beeld: iStock.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Weekhoroscoop: "Waterman, zorg dat jouw intenties duidelijk zijn"

Er staat weer een gloednieuwe (komende) weekhoroscoop voor je klaar. Deze week ervaart de Kreeft twijfels over de toegevoegde waarde van een partner en wil de Weegschaal gezien en gehoord worden.

Naast je wekelijkse horoscoop, vind je op Libelle Premium ook iedere week een numerologische voorspelling. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Ook wordt er dagelijks een tarotkaart getrokken.

Advertentie

Van 19 tot en met 25 april 2021

Stier (21-4 t/m 20-5)

Het nieuws volgen kan zorgen voor een vol hoofd. Focus liever op een goede fundering om op verder te bouwen en kijk uit naar dat gat in de markt. Geliefden kunnen de Stier wispelturig vinden. Probeer wat vaker over gevoelens te praten, ook als die verwarrend zijn.

Tweelingen (21-5 t/m 21-6)

Ook lezen over dingen om naar uit te kijken is al fijn, zoals reizen. Of doe als afleiding onderzoek naar andere manieren van leven, besparen, alternatieve energiewinning en financiële mogelijkheden. Voor wat plezier zijn ook 3D-puzzels en breinbrekers aan te raden.

Kreeft (22-6 t/m 22-7)

De Kreeft denkt na over de toegevoegde waarde van een partner. Soms is er meer afstand nodig om nader tot elkaar te komen. Je bent heel duidelijk over je wensen en dat kan voor stress zorgen. Tip: wees mild voor de persoon, maar duidelijk in de boodschap.

Leeuw (23-7 t/m 22-8)

De Leeuw is niet zo van de details en kleine lettertjes, maar neem er deze week toch de tijd voor want het kan tot nieuwe inzichten leiden. Toets eigen denkbeelden ook aan die van de anderen. Blijkt dat je een verkeerde afslag hebt genomen? Geef toe en stuur bij waar nodig.

Maagd (23-8 t/m 22-9)

De Maagd buffelt erop los en heeft daar ook plezier in. Wel kun je erg kritisch zijn deze week, dus pas een beetje op met het uitpluizen van misstappen, foutjes en flaters van collega’s en gezinsleden. Zorg liever gewoon dat het eigen werk perfect is.

Weegschaal (23-9 t/m 22-10)

De Weegschaal wil gezien en gehoord worden, maar soms raakt dan de balans zoek. Wanneer alle regeltjes je frustreren, besef dan dat ze tijdelijk zijn. Aan alles komt een eind, ook aan lockdowns. Vooroordelen over anderen ebben vaak weg bij een nadere kennismaking.

Schorpioen (23-10 t/m 21-11)

Ondanks ups en downs kan de Schorpioen het verschil maken voor iemand die het moeilijk heeft. Je voelt door jouw ervaringen precies aan waar de angel zit. Focus daarbij wel op de zorgen van de ander en niet op eigen bagage, neem daarvoor later de rust en ruimte.

Boogschutter (22-11 t/m 20-12)

Lichtzinnige en loslippige opmerkingen kunnen fout vallen, dus onderdruk de neiging om anderen de les te lezen. De Boogschutter maakt deze week wel stappen door zich in te zetten voor een goed doel. Hulpelozen, dieren en kinderen hebben baat bij je kordate aanpak.

Steenbok (21-12 t/m 19-1)

De Steenbok gaat momenteel geen onderwerp uit de weg en daardoor kloppen vrienden en familieleden makkelijk aan voor hulp. Uiteindelijk zullen ze ook iets terugdoen, waarschijnlijk onverwachts. Dit is een goed moment om herinneringen op te halen met je partner.

Waterman (20-1 t/m 18-2)

Make love, not war is een instelling die de Waterman zowel privé als in werksituaties verder brengt. Zorg wel dat je intenties duidelijk zijn, je bent immers niet uit op romantiek. Door daar duidelijk over te zijn, kan een sfeer van verbondenheid ontstaan.

Vissen (19-2 t/m 20-3)

De Vissen kan een duw- en trekbeweging ervaren in de liefde. Doorbreek dit vermoeiende patroon en kom voor jezelf op zonder kwetsend te worden. Want ondoordachte woorden kunnen kwetsend zijn. Oude hobby’s zoals eten en shoppen maken plaats voor nieuwe. Bakken?

Ram (21-3 t/m 20-4)

Andermans woorden voeden de Ram deze week: je stelt veel vragen en krijgt onverwachte antwoorden. Het is belangrijk om daarbij wel andermans grenzen te respecteren, want te veel nieuwsgierigheid kan irriteren. Wat altijd werkt, mits goed gedoseerd, is een portie humor.

Voorspellingen door astroloog Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Weekhoroscoop: "Waterman, zorg dat jouw intenties duidelijk zijn"

Er staat weer een gloednieuwe (komende) weekhoroscoop voor je klaar. Deze week ervaart de Kreeft twijfels over de toegevoegde waarde van een partner en wil de Weegschaal gezien en gehoord worden.

Naast je wekelijkse horoscoop, vind je op Libelle Premium ook iedere week een numerologische voorspelling. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Ook wordt er dagelijks een tarotkaart getrokken.

Advertentie

Van 19 tot en met 25 april 2021

Stier (21-4 t/m 20-5)

Het nieuws volgen kan zorgen voor een vol hoofd. Focus liever op een goede fundering om op verder te bouwen en kijk uit naar dat gat in de markt. Geliefden kunnen de Stier wispelturig vinden. Probeer wat vaker over gevoelens te praten, ook als die verwarrend zijn.

Tweelingen (21-5 t/m 21-6)

Ook lezen over dingen om naar uit te kijken is al fijn, zoals reizen. Of doe als afleiding onderzoek naar andere manieren van leven, besparen, alternatieve energiewinning en financiële mogelijkheden. Voor wat plezier zijn ook 3D-puzzels en breinbrekers aan te raden.

Kreeft (22-6 t/m 22-7)

De Kreeft denkt na over de toegevoegde waarde van een partner. Soms is er meer afstand nodig om nader tot elkaar te komen. Je bent heel duidelijk over je wensen en dat kan voor stress zorgen. Tip: wees mild voor de persoon, maar duidelijk in de boodschap.

Leeuw (23-7 t/m 22-8)

De Leeuw is niet zo van de details en kleine lettertjes, maar neem er deze week toch de tijd voor want het kan tot nieuwe inzichten leiden. Toets eigen denkbeelden ook aan die van de anderen. Blijkt dat je een verkeerde afslag hebt genomen? Geef toe en stuur bij waar nodig.

Maagd (23-8 t/m 22-9)

De Maagd buffelt erop los en heeft daar ook plezier in. Wel kun je erg kritisch zijn deze week, dus pas een beetje op met het uitpluizen van misstappen, foutjes en flaters van collega’s en gezinsleden. Zorg liever gewoon dat het eigen werk perfect is.

Weegschaal (23-9 t/m 22-10)

De Weegschaal wil gezien en gehoord worden, maar soms raakt dan de balans zoek. Wanneer alle regeltjes je frustreren, besef dan dat ze tijdelijk zijn. Aan alles komt een eind, ook aan lockdowns. Vooroordelen over anderen ebben vaak weg bij een nadere kennismaking.

Schorpioen (23-10 t/m 21-11)

Ondanks ups en downs kan de Schorpioen het verschil maken voor iemand die het moeilijk heeft. Je voelt door jouw ervaringen precies aan waar de angel zit. Focus daarbij wel op de zorgen van de ander en niet op eigen bagage, neem daarvoor later de rust en ruimte.

Boogschutter (22-11 t/m 20-12)

Lichtzinnige en loslippige opmerkingen kunnen fout vallen, dus onderdruk de neiging om anderen de les te lezen. De Boogschutter maakt deze week wel stappen door zich in te zetten voor een goed doel. Hulpelozen, dieren en kinderen hebben baat bij je kordate aanpak.

Steenbok (21-12 t/m 19-1)

De Steenbok gaat momenteel geen onderwerp uit de weg en daardoor kloppen vrienden en familieleden makkelijk aan voor hulp. Uiteindelijk zullen ze ook iets terugdoen, waarschijnlijk onverwachts. Dit is een goed moment om herinneringen op te halen met je partner.

Waterman (20-1 t/m 18-2)

Make love, not war is een instelling die de Waterman zowel privé als in werksituaties verder brengt. Zorg wel dat je intenties duidelijk zijn, je bent immers niet uit op romantiek. Door daar duidelijk over te zijn, kan een sfeer van verbondenheid ontstaan.

Vissen (19-2 t/m 20-3)

De Vissen kan een duw- en trekbeweging ervaren in de liefde. Doorbreek dit vermoeiende patroon en kom voor jezelf op zonder kwetsend te worden. Want ondoordachte woorden kunnen kwetsend zijn. Oude hobby’s zoals eten en shoppen maken plaats voor nieuwe. Bakken?

Ram (21-3 t/m 20-4)

Andermans woorden voeden de Ram deze week: je stelt veel vragen en krijgt onverwachte antwoorden. Het is belangrijk om daarbij wel andermans grenzen te respecteren, want te veel nieuwsgierigheid kan irriteren. Wat altijd werkt, mits goed gedoseerd, is een portie humor.

Voorspellingen door astroloog Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dagboek van Willeke: "Eindelijk begrijp ik zijn terughoudendheid"

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. Iedere week houdt Willeke een dagboek bij voor Libelle.

Advertentie

Vrijdag 9 april

Ik loop in de regen door de tuin, op weg naar mijn fiets. Op het moment dat ik opstap, steekt Robbert zijn hoofd uit de deur van zijn schuur. “Wils! Ga jij weer naar dat vriendje van je, ouwe lichtekooi?”

“Soms ben jij echt een oud wijf in het lichaam van een tienerjongen, wist je dat?” zeg ik. “Ik heb iets sappigs over hem gehoord van mama”, fluistert hij overdreven. Wat? Toch niet al dat geroddel over hem en hockeymeisjes, hoe zou mama dat nou hebben gehoord? “De vader van Floris is papa’s huurbaas,” zegt Rob. “Het is zo’n enge huisjesmelker waar je altijd over leest. De huur veel te hoog, en overal schimmel en zo. Niet te doen.”

“Echt? Maar meneer Meijerinck is heel aardig! Ik mag hem Aad noemen.”

“Dan kan hij nog wel huizen melken. Jij vindt ook altijd iedereen maar aardig. Nou, ik moet verder blokken. Doe ze de groetjes!” Hij verdwijnt weer in zijn schuur. Ik zucht. Net wat voor Rob, om even drama te scheppen en vervolgens zijn handen ervan af te trekken. Zou hij weer eens overdrijven? Ik heb geen tijd meer om mama erover te ondervragen, ik ga eten bij Floris en zijn vader.

Als ik uit de regen binnenkom in het indrukwekkende pand staat er gezellige soulmuziek aan, en krijg ik meteen een zachte witte handdoek aangereikt door meneer Meijerinck, om mijn haar mee te drogen. “Daar hebben we prinses Willeke! Onze eregast. Wil je een mocktail? Daar zit geen drank in! Al zeg ik natuurlijk niks tegen je moeder als je een echte wil.” Hij knipoogt en begint een limoen in partjes te snijden. Ik lach vertwijfeld. Zou deze joviale man echt kwaad in de zin hebben?

Dan komt Floris de trap afgerend. “Valt deze meneer je lastig?” zegt hij, en hij pakt me bij mijn middel. Ik kijk omhoog naar zijn gezicht, de scherpe neus, de scheve glimlach, het haar dat alle kanten opgaat als hij er niks mee doet, zelfs de puistjes op zijn voorhoofd vind ik lief. Maar waarom is alles aan hem zo ondoorgrondelijk?

Na het eten app ik mama dat ik hier blijf logeren. Dat heb ik al vaker gedaan. Ik slaap dan bij hem in bed, hij houdt me vast, maar er gebeurt niets. Ik krijg een oude pyjama van zijn zus te leen en die houd ik de hele nacht aan. Ik vraag hem nooit waarom het bij kuise kusjes blijft, omdat ik bang ben voor het antwoord. Dat hij mij niet mooi genoeg vindt. Dat hij al aan zijn trekken komt bij andere meisjes, zoals de boze tongen op school beweren. Dat er iets finaal mis is aan mij waardoor ik nooit met iemand naar bed zal gaan. Het lijkt wel alsof iedereen eerder is dan ik, zelfs mijn broer, zelfs Lotte en Ferdy.

Ik lig in bed en wacht op Floris. Hij komt de badkamer uit en kruipt tegen me aan. Ik draai me om, veeg wat tandpasta van zijn wang en zoen hem. Hij zucht, drukt me steviger tegen zich aan en zoent me gretig. En dan is het weer afgelopen. Hij kust mijn wang en gaat op zijn eigen helft liggen. “Wil je niet…” zeg ik.

“Wat?”

“Wat is er nou. Wat ben ik nou van je, bedoel ik.”

Verbaasd kijkt hij me aan. “Mijn vriendinnetje, Wils, wat zou je anders zijn?”

“Maar waarom hebben we dan nooit… op school zeggen ze dat je het wel doet met andere meisjes.”

Hij verstart. “Ik wist niet dat je dat zou horen.”

“Dus het is waar?” Er valt een lange stilte.

“Nee”, zegt hij. “Ik heb het ook. Eh. Nog nooit gedaan.”

“Maar waarom…”

“Ik laat mensen liever denken van wel. De jongens van hockey…”

“Ik snap het”, zeg ik. Een beetje verlegen pak ik zijn hand. Ik ben zo opgelucht dat ik grijns in het donker. Eindelijk begrijp ik zijn terughoudendheid. Hij is geen rokkenjager; hij is er gewoon nog niet aan toe.

“Slaap lekker, oke?” zegt hij.

“Slaap lekker.”

Het dagboek van Anne-Wil (oma Willeke) kun je op Libelle Premium lezen >

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dagboek van Willeke: "Eindelijk begrijp ik zijn terughoudendheid"

Willeke is de kleindochter van Anne-Wil en de puberdochter van Manon. Iedere week houdt Willeke een dagboek bij voor Libelle.

Advertentie

Vrijdag 9 april

Ik loop in de regen door de tuin, op weg naar mijn fiets. Op het moment dat ik opstap, steekt Robbert zijn hoofd uit de deur van zijn schuur. “Wils! Ga jij weer naar dat vriendje van je, ouwe lichtekooi?”

“Soms ben jij echt een oud wijf in het lichaam van een tienerjongen, wist je dat?” zeg ik. “Ik heb iets sappigs over hem gehoord van mama”, fluistert hij overdreven. Wat? Toch niet al dat geroddel over hem en hockeymeisjes, hoe zou mama dat nou hebben gehoord? “De vader van Floris is papa’s huurbaas,” zegt Rob. “Het is zo’n enge huisjesmelker waar je altijd over leest. De huur veel te hoog, en overal schimmel en zo. Niet te doen.”

“Echt? Maar meneer Meijerinck is heel aardig! Ik mag hem Aad noemen.”

“Dan kan hij nog wel huizen melken. Jij vindt ook altijd iedereen maar aardig. Nou, ik moet verder blokken. Doe ze de groetjes!” Hij verdwijnt weer in zijn schuur. Ik zucht. Net wat voor Rob, om even drama te scheppen en vervolgens zijn handen ervan af te trekken. Zou hij weer eens overdrijven? Ik heb geen tijd meer om mama erover te ondervragen, ik ga eten bij Floris en zijn vader.

Als ik uit de regen binnenkom in het indrukwekkende pand staat er gezellige soulmuziek aan, en krijg ik meteen een zachte witte handdoek aangereikt door meneer Meijerinck, om mijn haar mee te drogen. “Daar hebben we prinses Willeke! Onze eregast. Wil je een mocktail? Daar zit geen drank in! Al zeg ik natuurlijk niks tegen je moeder als je een echte wil.” Hij knipoogt en begint een limoen in partjes te snijden. Ik lach vertwijfeld. Zou deze joviale man echt kwaad in de zin hebben?

Dan komt Floris de trap afgerend. “Valt deze meneer je lastig?” zegt hij, en hij pakt me bij mijn middel. Ik kijk omhoog naar zijn gezicht, de scherpe neus, de scheve glimlach, het haar dat alle kanten opgaat als hij er niks mee doet, zelfs de puistjes op zijn voorhoofd vind ik lief. Maar waarom is alles aan hem zo ondoorgrondelijk?

Na het eten app ik mama dat ik hier blijf logeren. Dat heb ik al vaker gedaan. Ik slaap dan bij hem in bed, hij houdt me vast, maar er gebeurt niets. Ik krijg een oude pyjama van zijn zus te leen en die houd ik de hele nacht aan. Ik vraag hem nooit waarom het bij kuise kusjes blijft, omdat ik bang ben voor het antwoord. Dat hij mij niet mooi genoeg vindt. Dat hij al aan zijn trekken komt bij andere meisjes, zoals de boze tongen op school beweren. Dat er iets finaal mis is aan mij waardoor ik nooit met iemand naar bed zal gaan. Het lijkt wel alsof iedereen eerder is dan ik, zelfs mijn broer, zelfs Lotte en Ferdy.

Ik lig in bed en wacht op Floris. Hij komt de badkamer uit en kruipt tegen me aan. Ik draai me om, veeg wat tandpasta van zijn wang en zoen hem. Hij zucht, drukt me steviger tegen zich aan en zoent me gretig. En dan is het weer afgelopen. Hij kust mijn wang en gaat op zijn eigen helft liggen. “Wil je niet…” zeg ik.

“Wat?”

“Wat is er nou. Wat ben ik nou van je, bedoel ik.”

Verbaasd kijkt hij me aan. “Mijn vriendinnetje, Wils, wat zou je anders zijn?”

“Maar waarom hebben we dan nooit… op school zeggen ze dat je het wel doet met andere meisjes.”

Hij verstart. “Ik wist niet dat je dat zou horen.”

“Dus het is waar?” Er valt een lange stilte.

“Nee”, zegt hij. “Ik heb het ook. Eh. Nog nooit gedaan.”

“Maar waarom…”

“Ik laat mensen liever denken van wel. De jongens van hockey…”

“Ik snap het”, zeg ik. Een beetje verlegen pak ik zijn hand. Ik ben zo opgelucht dat ik grijns in het donker. Eindelijk begrijp ik zijn terughoudendheid. Hij is geen rokkenjager; hij is er gewoon nog niet aan toe.

“Slaap lekker, oke?” zegt hij.

“Slaap lekker.”

Het dagboek van Anne-Wil (oma Willeke) kun je op Libelle Premium lezen >

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien