Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Michelle Obama openhartig over miskraam en ivf-traject

In een uitzending van ‘ABC News’ doet voormalig presidentsvrouw Michelle Obama een boekje open over een moeilijke periode uit haar leven. Twintig jaar geleden heeft ze een miskraam gehad, waarna een ivf-traject volgde om kinderen te kunnen krijgen.

Aanleiding is het nieuwste boek van Michelle Obama: Becoming. Daarin schrijft ze onder meer over de miskraam en ivf-behandelingen die daarop volgden. “Het voelde alsof ik had gefaald, omdat ik niet wist hoe vaak miskramen voorkomen. Dat komt omdat we er nooit over praten”, zegt de vrouw van voormalig president Barack Obama. Ze voegt eraan toe: “Dat is een van de redenen waarom ik het zo belangrijk vind om met jonge moeders te praten over het feit dat miskramen voorkomen.”

Advertentie

Biologische klok
Obama werkte als jurist en verzorgde de administratie in een ziekenhuis voordat ze first lady werd. Zo’n twintig jaar geleden kreeg ze een miskraam en toen ze rond de 35 jaar was, besefte ze dat haar biologische klok echt begon te tikken. “Toen wisten we dat we ivf moesten doen”, vertelt ze. Samen met de voormalig president heeft ze inmiddels twee volwassen dochters: Sasha (20) en Malie (17).

Relatietherapie
Met haar openhartige verhaal in Becoming wil ze andere vrouwen helpen. Ook doet ze een boekje open over haar huwelijk en de problemen waar zij en manlief Barack soms tegenaan lopen. Zo heeft het echtpaar relatietherapie gehad. “Ik ken veel jonge koppels die worstelen en denken dat er iets mis is met hun relatie. En ik wil dat ze weten dat Michelle en Barack Obama ook aan hun huwelijk werken en daar hulp bij krijgen als dat nodig is.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ABC News. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien