Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Femke (37) doet aan ‘microdoseren’ met psychedelische drugs: “Ik ben creatiever geworden”

Femke (37) belandde vorig jaar in een burn-out. Door trauma’s uit haar verleden en het vastlopen in haar werk raakte ze opgebrand. Maar toen las ze over microdoseren. “Sinds ik af en toe een gram truffels neem, ben ik veel creatiever. De zakelijke ideeën blijven maar stromen.”

Femke (37): “Anderhalf jaar geleden las ik voor het eerst over microdoseren. Ik zat middenin een burn-out en kwam toevallig een artikel tegen over de helende effecten van een microdosis drugs. Het trok meteen mijn aandacht. Het idee is dat je slechts een muizenportie van een geestverruimend middel zou nemen, eens per drie dagen. Je zou dan veel creatiever en productiever zijn en jezelf enorm kunnen ontwikkelen. Dat leek me iets voor mij.”

Advertentie

Huiverig

“In het verleden heb ik wel vaker psychedelica gebruikt voor zelfontwikkeling, maar dan grotere porties. In een psychedelische trip kom je namelijk vaak veel over jezelf te weten. Je krijgt heel veel inzichten en weet dan precies waar je bij jezelf aan moet werken. Dat heeft me altijd erg geholpen, maar de laatste jaren durfde ik het niet meer. Nu ik een man en twee kinderen heb, ben ik banger voor wat ik tegenkom in zo’n trip. Wat als ik iets zie wat ik helemaal niet wil zien? Dat ik bij mijn partner weg moet bijvoorbeeld? Dat is geen reële gedachte, maar het maakte me toch huiverig. Daarom had ik al een tijdje niets gebruikt. Maar toen ik over microdosering las, was ik meteen geprikkeld. Met zulke kleine porties zou ik toch mezelf kunnen ontwikkelen, zonder dat ik in een grote trip terecht zou komen. Ik las me in, woonde een webinar over microdosering bij, besprak het met mijn partner en besloot het te doen.”

Eerste portie

“Mijn eerste microdosis nam ik op mijn vrije zaterdag, toen ik thuis was met de kinderen. Niet veel later liep ik de trap af en zag ik mijn rok langzaam zwieren. Oja, dacht ik, dit gevoel herken ik. De keren dat ik grotere porties drugs nam, leek ook altijd alles een ander tempo aan te nemen. Alles leek trager, magischer. Dat voelde ik nu ook, maar dan in veel lichtere mate. Ondanks dat zweverige gevoel, gaf de microdosis me die dag niet wat ik hoopte. Aan zelfreflectie en meditatie met de microdosis op kwam ik namelijk niet toe. Ik was met de kinderen en had activiteiten gepland staan. Ik besloot om voortaan alleen op rustige momenten de microdosis in te nemen.”

Creativiteit

“Dat werkte. Sindsdien neem ik de truffels namelijk alleen nog in rond 6 uur ’s avonds, eens in de paar dagen. Ze werken dan van 7 tot 11, wanneer de kinderen slapen. Ik neem dan een moment voor mezelf en dat werkt heel goed voor mij. Ik voel me zo scherp en creatief met de microdosis op. Dat heeft me heel erg geholpen in mijn werk. De zakelijke ideeën blijven maar stromen als ik de microdosis op heb. Ik kan het amper bijhouden. Op dit moment probeer ik al die ideeën in de praktijk te brengen. Daarbij ben ik gaan mediteren met de microdosis op. Trauma’s en angsten komen dan naar boven en daar reflecteer ik op. Normaal zouden deze gevoelens me namelijk alleen maar aan het piekeren hebben gebracht. Maar sinds ik de microdosis neem besef ik me dat ik er echt doorheen moet. Daardoor ben ik veel dichter bij mijn gevoel gekomen.”

Met partner microdoseren

“Ook mijn partner en ik zijn dichter tot elkaar gekomen. We hebben een paar keer samen een microdosis genomen en hebben toen gesprekken gevoerd over onze relatie, intimiteit en seksualiteit. Het was heel fijn om dat soort dingen eens zonder rem te bespreken. In het dagelijkse leven ga je daar soms zo aan voorbij. Sinds ik microdoseer ben ik dan ook niet alleen gegroeid op creatief vlak, maar ook in mijn relatie. Ik ben een stuk zachter geworden en neem mijn man niet meer zomaar voor lief!”

*De informatie rondom microdosering is momenteel vooral gebaseerd op persoonlijke verhalen. Wetenschappelijke bewijzen voor de positieve effecten van microdosering zijn er nog niet. Er wordt nog volop wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Het Trimbos-instituut en de Drugs Infolijn zijn onafhankelijke informatiepunten die antwoorden kunnen geven op vragen rondom geestverruimende middelen en microdosering.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Eva Breda. Beeld: iStock.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan over het verraad van haar vader: "Ik zou mijn kind nooit opzettelijk pijn doen"

In exclusieve beelden van het interview van Oprah met Meghan en Harry doet de hertogin van Sussex nog een boekje open over de slechte band tussen haar en haar vader, Thomas Markle. 

Meghan verloor contact met haar vader rond de tijd van haar huwelijk met prins Harry in 2018. Thomas sprak toen namelijk voortdurend met de Britse pers.

Advertentie

In nieuwe beelden van het Oprah-interview zegt Meghan dat ze het moeilijk vindt om haar vader hiervoor te vergeven. Deze beelden werden niet vertoond in het interview, maar CBS vond het toch de moeite waard om ze te delen.

Verraad van haar vader

“Voelde het als verraad toen je ontdekte dat je vader met de roddelbladen werkte?”, vraagt Oprah. Er valt een kleine stilte. Meghan is zichtbaar geraakt door de vraag en geeft eerlijk toe dat ze niet weet of ze zich wel op haar gemak voelt bij dit onderwerp.

Toch wil ze hier wel iets over zeggen. Ze legt uit dat ze haar vader de kans heeft gegeven de waarheid te vertellen, maar hij bleef ontkennen dat hij met de roddelbladen samenwerkte. “Toen ik het hem vroeg, zei hij: ‘Nee, absoluut niet'”, vertelt Meghan. Maar ze kwam er al snel achter dat hij loog. “Ik zei: ‘Ik wil dat je het me gewoon vertelt, want als je me de waarheid vertelt, kunnen we je helpen. Maar dat lukte hem niet.”

Opzettelijk

Dit heeft Meghan heel veel pijn gedaan. Ze kan dan ook niet geloven dat ze haar kinderen ooit dezelfde pijn zou bezorgen. “Ik kijk naar Archie, ik denk aan dit kind, en ik kan me echt niet voorstellen dat ik mijn kind opzettelijk pijn zou doen.” dus het is moeilijk voor mij om hem dat te vergeven.”

Zó willen prins Harry en Meghan hun kind gaan opvoeden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Daily Mail, CBS. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dít zijn de heftigste uitspraken van Meghan en Harry uit Oprah's interview

In de nacht van zondag op maandag was het lang verwachte Oprah-interview van Meghan en prins Harry te zien in Amerika. Geen enkel onderwerp was off limits en dat zorgde voor heel wat heftige en opvallende uitspraken. 

Wil je het bijzondere gesprek met eigen ogen zien? Dan moet je nog even geduld hebben. In Nederland is het interview pas op dinsdag 9 maart om 20.30 uur op Net5 te zien. België is iets eerder, daar kun je het maandag 8 maart om 21.20 uur al zien op de zender Eén.

Advertentie

Kun je niet wachten? Lees dan snel verder, want wij zetten de opvallendste en heftigste uitspraken voor je op een rij:

Mentale gezondheid

Meghan vertelt dat het tijdens haar zwangerschap van Archie erg slecht ging met haar mentale gezondheid. “Ik schaamde me om het te zeggen tegen Harry omdat hij al te maken heeft gehad met verlies. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. Ik wilde gewoon niet meer leven”, legt ze uit. Maar hulp zoeken werd vanuit het koningshuis ten zeerste afgeraden. “Ik zei dat ik ergens heen moest voor hulp. Ik zei dat ik me nog nooit zo gevoeld had. Maar ik kreeg te horen dat dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor het instituut.”

Huidskleur Archie

Toen Meghan zwanger was van zoontje Archie zijn er verschillende gesprekken zijn geweest over zijn huidskleur. Volgens de hertogin van Sussex was het koningshuis namelijk bezorgd over hoe donker zijn huidskleur zou worden. “Er werd gesproken over dat hij geen beveiliging zou krijgen en geen titel en er waren zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou zijn bij geboorte”, vertelt ze aan Oprah.

Deze gesprekken werden niet met Meghan zelf, maar met Harry gevoerd. In het interview wil Harry niet ingaan op vraag van Oprah over welke koningsleden deze gesprekken met hem voerde. Later zegt Oprah in een reactie op het interview dat Harry alleen heeft gezegd dat zijn grootmoeder Elizabeth en grootvader Philip niet bij deze gesprekken zijn geweest.

Harry’s band met vader Charles

Harry heeft ook een boekje open gedaan over de band met zijn vader, prins Charles. Sinds de eerste gesprekken die Harry en Meghan met hem voerden over een minder zichtbare rol in het koningshuis, begon de band tussen vader en zoon al te verslechteren. “Hij nam de telefoon niet meer op als ik belde, omdat ik het heft in eigen handen nam”, zegt Harry. Inmiddels neemt Charles de telefoon weer op, al is de band nog steeds niet helemaal hersteld.

Kate maakte Meghan aan het huilen

Tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk in 2018, heeft Meghan haar schoonzus Kate Middleton nooit aan het huilen gemaakt. Tegen Oprah zegt ze dat juist zíj in tranen was na een meningsverschil met Kate. “Ik zeg dat niet om iemand te kleineren, want de week van de bruiloft was heel heftig en Kate was ergens boos over.”

Ze trouwden drie dagen eerder al in het geheim

Gelukkig deelt het stel ook wat vrolijker nieuws. Zo blijken Harry en Meghan al eerder getrouwd te zijn. De royal wedding vond plaats op 19 mei 2018 in St George’s Chapel, maar officieel hebben ze drie dagen eerder elkaar al het ja-woord gegeven. “Niemand weet dit, maar we belden de aartsbisschop en we zeiden dat dit ding, dit spektakel, voor de wereld zou zijn. Maar we wilden dat onze verbintenis tussen ons zou zijn.” Een intieme ceremonie met z’n drietjes.

Geslacht tweede kindje

Ook verklappen ze of Archie een broertje of een zusje krijgt. Op Valentijnsdag maakten Meghan en Harry bekend dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. “We kunnen bevestigen dat Archie een grote broer wordt”, vertelde een woordvoerder van het stel destijds aan de BBC.Wat het geslacht van het tweede kindje is, was nog niet bekend. Maar daar brengt Meghan zondagavond verandering in. Zonder teveel poespas vertelt Meghan dat Archie een zusje krijgt!

Meghan Markle kijkt haar zwangerschapslooks af van dít stijlicoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: CBS. Beeld: Brunopress

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zware windstoten en veel regen: het lijkt de komende week wel herfst

Door alle regen en windstoten tot 110 kilometer per uur lijkt het de komende week wel herfst. Dan is binnenblijven niet zo moeilijk meer.

De week begint rustig, maar vanaf woensdag neemt de wind geleidelijk in kracht toe. De lente staat voor de deur, maar komende week lijkt het wel herfst.

Advertentie

Veel regen

De zuidwestenwind zorgt in de kustgebieden voor vrij krachtige windstoten. De bewolking overheerst en in de middag volgt vanuit het noordwesten een heleboel regen. Lokaal kan deze week opgeteld 40 millimeter regen vallen. Dat is evenveel als normaal gesproken in een halve maand. De temperatuur stijgt naar zo’n 8 à 10 graden Celsius.

Bijna herfst

In de nacht naar donderdag wordt het onstuimig. De wind neemt in kracht toe en langs de kust komt een stormachtige wind te staan met kans op zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. De temperatuur is wat hoger en stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12, lokaal 13 in het zuiden.

Wisselvallig

Gelukkig neemt de wind in de loop van de donderdag wel weer wat af, maar het blijft de rest van de week en in het weekend herfstachtig. Vanaf vrijdag neemt de wind weer in kracht af, maar de wisselvalligheid houdt wel aan. Er zijn veel wolkenvelden met dagelijks kans op enkele buien. Af en toe kan het zonnetje doorbreken, maar de temperaturen blijven rond de 8 à 11 graden.

Voortaan loop je een stuk vrolijker met je paraplu door die plensbui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weeronline, Buienradar. Beeld: Getty Images

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Solliciteren maar: dít bedrijf zoekt iemand die smaken van paaseitjes test

Opzoek naar je droombaan? Zoek niet verder! Budgetsupermarkt Aldi heeft namelijk een geweldige vacature. Het bedrijf zoekt iemand die de smaken van paaseitjes test.

Je leest het goed: je kunt nu een carrière in paaseitjes eten beginnen én je wordt ervoor beloond.

Advertentie

Vacature: paaseitjes testen

Aldi Ierland zoekt een hoofdofficier op het gebied van paaseitjes. Een mooie titel voor een belangrijke functie, want je wordt dan verantwoordelijk voor alle paaseitjes die verkocht worden bij de supermarktketen.

Solliciteren maar!

Je mag de smaken van de eitjes op professionele wijze beoordelen en krijgt daar een beloning voor: een hele grote berg paaseitjes. Klinkt goed, toch?

Eisen

Er zijn wel een paar eisen waar je als kandidaat aan moet voldoen. Allereerst moet je natuurlijk gek zijn op chocolade. En je moet een kenner zijn: jij moet immers beoordelen welke smaken wel en niet goed genoeg zijn voor in de schappen. Ook mag je natuurlijk niet te snel misselijk worden, je moet namelijk flink wat eitjes achter elkaar kunnen eten.

Wil je solliciteren? Dat kan tussen 8 en 12 maart. Lees hier wat de voorwaarden zijn.

Om je vingers bij af te likken: deze heerlijke chocoladetaart voor Pasen

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vriendin. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien