Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Tien jaar na overlijden wordt Antonie Kamerlings 'Toen ik je zag' in een nieuw jasje gestoken

Tien jaar na het overlijden van Antonie Kamerling brengen verschillende artiesten een speciaal eerbetoon aan hem uit. De muziekgroep Kris Kross Amsterdam, rapper Lil Kleine en zangeres Yade Lauren brengen een hedendaagse versie uit van Antonie’s ‘Toen ik je zag’, dat nu ‘Mij niet eens gezien’ wordt genoemd.

Het origineel is van Guus Meeuwis, maar hoe Antonie’s versie is menig Nederland bijgebleven. De artiesten gooien nu hun eigen sausje over de remake.

Advertentie

Mij Niet Eens Gezien

Isa laat aan RTL Boulevard weten dat ze het heel bijzonder vindt dat er een remake van het liedje komt. Ook dat haar zoon Merlijn is gevraagd voor een rol in de videoclip. “Dat is natuurlijk heel apart”, vertelt ze. “Wat gaan ze daarmee doen? Maar Merlijn had zoiets van: ‘ja, dit wil ik.'”

“Ik denk dat Antonie dit geweldig zou vinden. Die zou dit, volgens mij, te gek hebben gevonden.” Beluister een fragment, dat op middernacht op Spotify te beluisteren is, alvast hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Je legende leeft voort Antonie 🕊 “Mij Niet Eens Gezien”, morgen 00:00 @yadelauren @kriskrossamsterdam

Een bericht gedeeld door Lil Kleine (@lilkleine) op

Dit is hoe Antonie Kamerling het 23 jaar geleden zong.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Brunopress

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien