Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Christa werkt in de zorg en is vrijwilliger "Mijn leven is druk maar van dit werk word ik blij"

Elk jaar gaat verpleegkundige Christa van Heusden mee als vrijwilliger tijdens een vakantie met reumapatiënten. “Anderen snappen niet dat ik er vakantiedagen aan opoffer. Maar ik wil niet alleen met mezelf bezig zijn.”

  Libelle samen met IZZ

Christa van Heusden (33) werkt als verpleegkundige in de wijk. Ze is getrouwd en heeft een zoontje van tweeënhalf. “Sinds tien jaar ga ik mee naar Texel voor een week vakantie met reumapatiënten die anders niet met vakantie kunnen. Deze week draait om zorg, liefde en gezelligheid. Ik vind het fijn om iets voor anderen te doen.”

Onbetaalbaar
“Ja, mijn leven is druk met mijn gezin, baan, vrijwilligerswerk en ons melkveebedrijf. Maar ik ben eraan gewend en wil ook niet minder werken. Van het vrijwilligerswerk word ik gewoon blij. Afgelopen zomer was er bijvoorbeeld een vrouw die al veertig jaar de zee niet had gezien. Ik duwde haar uit alle macht met haar rolstoel door de duinen. Toen ze eindelijk de zee zag, straalde ze van oor tot oor. Dat is onbetaalbaar, daar doe ik het voor.”

Met hart en ziel
“Zelfs tijdens mijn zwangerschapsverlof ging ik een paar dagen naar Texel. Ook mijn baan als verpleegkundige doe ik met hart en ziel. Af en toe plan ik bewust tijd voor mezelf in. Dan komt mijn schoonmoeder oppassen en doe ik iets leuks met vriendinnen. Als ik meer tijd had, zou ik graag mijn oude hobby, paardrijden, weer willen oppakken. Maar dat komt vast nog wel een keer.” 

Zorg uit handen met IZZ Zorgverzekering
Bij zorgmedewerkers zit zorgen in het bloed. Naast hun baan zorgen zij in hun privétijd meestal ook nog voor anderen. Daarom staan zij vaak onder grote druk. IZZ ondersteunt hen door een speciaal op maat gemaakte zorgverzekering. Met extra ruime vergoedingen voor zorg waar juist zij vaak gebruik van maken. Zoals mantelzorg en fysiotherapie. IZZ biedt al een basisverzekering voor € 98,95. Inclusief 10% korting voor zorgmedewerkers. Daarnaast krijgen zij vaak een werkgeversbijdrage. IZZ: de keuze van 441.000 verzekerden. Ontdek snel alle voordelen en bereken je premie op izz.nl/zorg.

izz-logo-payoff-libelle_def

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien