Ontvang wekelijks de e-column van Manon (dochter Anne-Wil)

Zoek binnen:

Miljuschka Witzenhausen deelt emotioneel bericht over ziekte dochtertje

Miljuschka Witzenhausen staat vandaag extra stil bij de ziekte van haar dochtertje Felina (6). Vlak voor haar vierde verjaardag kreeg Felina haar eerste epileptische aanval.

“Het is vandaag nationale epilepsiedag. Mijn meisje heeft epilepsie”, schrijft de presentatrice onder haar Instagramfoto, waarop ze samen met Felina in de keuken staat. “Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve, kleine kindje werd overgenomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg.”

Advertentie

Bidden
Inmiddels wordt Felina behandeld met de beste zorg, maar het blijft een zoektocht volgens Miljuschka. “Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren wordt moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan.”

Epilepsiefonds
Miljuschka wil aandacht vragen voor het epilepsiefonds. Tijdens Dance dance dance, waar ze samen met goede vriend London Loy aan meedeed, danste ze ook om geld in te zamelen voor het epilepsiefonds. “Vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot”, eindigt Miljuschka haar post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het is vandaag internationale epilepsie dag. Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve kleine kindje werd over genomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg. We behandelen haar inmiddels na veel rondvragen en bellen met de beste zorg van @epilepsiesein Stellen medicatie aan en bij. Maar het is en blijft een zoektocht. Er is niet 1 antwoord. Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan. Ik heb lang getwijfeld om openhartig te zijn hierover omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance en is het out in the open omdat we daar voor het epilepsiefonds danste. Dus vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Here we go again #24uursEEG #epilepsie #dapperemeid #roerigetijden

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Instagram. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien