Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zóveel minuten roddelen we per dag

We doen het ongetwijfeld allemaal, al maakt de een zich er vaker schuldig aan dan de ander. Maar hoeveel minuten roddelen we eigenlijk per dag?

Afgeluisterd
Het antwoord op die vraag komt uit Amerika. Onderzoekers van de Universiteit van Californië hebben 467 mensen op verschillende dagen afgeluisterd. Van alle deelnemers legde het onderzoek ruim 4.000 roddels vast in twee tot vijf dagen. De conclusie? We roddelen per persoon gemiddeld bijna een uur per dag. 52 minuten om precies te zijn.

Advertentie

Neutraal
Iedereen die aan het onderzoek meedeed, maakte zich er schuldig aan. Al roddelt niet iedereen op dezelfde manier. Zo doen vrouwen het iets meer dan mannen, maar zeggen zij met name dingen die de onderzoekers als ‘neutraal’ bestempelen. Dat betekent dus dat ze vooral informatie delen, en niet per se negatieve uitspraken doen.

Niet zo positief
Die ‘neutrale’ vorm van roddelen werd (gelukkig!) het meest vastgelegd. Opvallend is wel dat er twee keer meer negatief geroddel voorkwam dan dat er bijvoorbeeld iemand geprezen wordt. En het blijkt dat vooral jonge mensen zich schuldig maken aan negatief roddelen. Tussen lager en hoger opgeleide mensen vonden de onderzoekers geen verschil.

Voor Libelle TV vroegen we mensen of roddelbladen de winkels uitmoeten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien