Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

De man van Mirjam (31) vindt het belachelijk dat ze geen vlees meer eet

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week lees je het verhaal van Mirjam, haar man kan het niet accepteren dat zij vegetarisch eet.

Mirjam (31): “Een jaar geleden zag ik beelden op tv van slachterijen, waar kippen op elkaar gepakt zitten te wachten op hun dood, te dik om nog op hun poten te kunnen staan. Ik vond het verschrikkelijk, maar mijn man zei: ‘Stel je niet aan, die dingen gebeuren gewoon!’ Sindsdien plaagt hij me ermee. Als we langs een weiland met lammetjes fietsen, zegt hij: ‘Lekker, zo’n weiland vol lamskarbonaadjes!’ Toen we laatst door een bos fietsten en er ineens een fazant uit de struiken opvloog, zei hij: ‘Lekker, met een beetje zuurkool erbij!’”

Advertentie

Vegaburger
“Ik vind dat geen leuke grapjes, maar nog erger vind ik het dat hij absoluut niet wil proberen of hij zonder vlees ook lekker kan eten. Toen ik laatst vegetarische hamburgers klaarmaakte, vond hij het heel lekker ruiken, maar toen ik zei wat het was, liep hij naar de vuilnisemmer en schoof de vegaburger zó van zijn bord. ‘Eet jij maar wat je wilt, zolang ik mijn stukje vlees maar krijg.’ Dus bak ik ’s avonds voor hem een biefstukje en voor mij iets vegetarisch. Dat zou geen probleem hoeven zijn, want zo veel extra werk is het niet, maar het zit me zo dwars dat hij zelfs niet wil praten over iets wat ik belangrijk vind.”

Belachelijk maken
“Hij zit me zelfs vaak een beetje belachelijk te maken. Dan zijn we ergens op bezoek en dan zegt hij: ʻMijn vrouw eet sojavlees!’ We zijn pas vier jaar getrouwd, en sinds kort hebben we het over kinderen. ‘Als je dat rare eten van jou maar niet aan onze kinderen geeft’, heeft hij al een paar keer gezegd. Natuurlijk mag hij andere ideeën hebben dan ik, maar hierdoor zie ik dingen aan hem die me niet eerder zijn opgevallen. Alles moet gaan zoals hij dat gewend is, en hij wil die ‘nieuwigheden’ zoals hij ze noemt, niet eens overwegen. Ik denk steeds vaker: laat ik het daar maar niet met hem over hebben.”

Twijfels
“Ik vond hem zo leuk toen we elkaar ontmoetten. Hij was sportief en aardig en altijd in voor een grap. Dat is hij nog steeds, maar er is niets bijgekomen, terwijl er toch echt wel meer belangrijke dingen zijn in het leven dan voetbal en een avondje doorzakken met vrienden. Voor het eerst sinds ik hem ken denk ik: wil ik eigenlijk wel kinderen van hem? En dat is een gedachte waar ik erg verdrietig van word.”

Interview: Tineke Beishuizen. Beeld: iStock

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien