Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Mischa's adoptiepapieren klopten niet: Die 2de afwijzing was moeilijk te verkroppen

Mischa Blok (46) werd op 3-jarige leeftijd geadopteerd uit Zuid-Korea. Toen ze zelf kinderen kreeg, ging ze twijfelen aan het verhaal op haar adoptiepapieren en ontdekte ze haar ware levensverhaal.

Maandag maakte demissionair minister Sander Dekker bekend dat adoptie van kinderen uit het buitenland per direct wordt opgeschort. Hij bood zijn excuses aan voor het wegkijken van de Nederlandse overheid bij verschillende misstanden. Een uitspraak die Mischa emotioneerde, omdat er eindelijk erkenning voor het probleem is. “Ik koop er verder niets voor, maar het is toch belangrijk om iemand van het kabinet te horen zeggen dat de problemen er zijn.”

Advertentie

Schaduwdocument adoptiepapieren

Mischa werd geboren in Zuid-Korea en werd op 3-jarige leeftijd geadopteerd. “Volgens mijn adoptiepapieren werd ik te vondeling gelegd toen ik 2,5 jaar oud was en droeg ik een briefje bij me met mijn naam en geboortedatum. Ik vond dat altijd wel een romantisch verhaal. Maar toen ik zelf moeder werd, kwam ik erachter dat je een kind op die leeftijd helemaal niet te vondeling kunt leggen; dan loopt het kind achter je aan.”

“Ik twijfelde aan het verhaal en ontdekte via de adoptieorganisatie in Korea al snel dat er inderdaad een schaduwdocument was waarin stond dat mijn biologische vader mij naar het weeshuis heeft gebracht omdat hij een nieuwe vrouw had die zwanger was. In het document stond niets over mijn moeder. Of zij ervan wist of ermee in heeft gestemd, weet ik nog steeds niet.”

Ontstaansgeschiedenis

“Je ontstaansgeschiedenis is je basisverhaal. Wie is je vader, wie is je moeder, waar ben je geboren? Dat is wie je bent. Als dat niet klopt, valt alles als een kaartenhuis in elkaar. Zo’n romantisch verhaal lijkt mooi, maar iedereen heeft recht op zijn/haar ontstaansgeschiedenis. De enige reden om deze informatie achter te houden, is om te voorkomen dat je als adoptiekind je ouders snel kunt terugvinden. Hoe treurig is het om zo’n document te vervalsen en op die manier alleen degene die het kind wegbrengt te beschermen?”

Mischa komt in contact met haar vader en dat leidt tot een ontmoeting in Korea. “Ik wilde degene met wie ik een bloedband deel toch ontmoeten. Ik zag mezelf in hem terug, iets wat ik altijd gemist had. Ik had gehoopt dat we na die ontmoeting contact zouden houden en elkaar zouden blijven zien, maar hij hield het contact meteen al erg af. Er was nog steeds geen plek voor mij in zijn leven. Ik ben nooit boos geweest over de adoptie, maar toen hij me voor mijn gevoel voor de tweede keer afwees, was dat moeilijk te verkroppen. Ik had al die moeite gedaan, hem een tweede kans gegeven en alles vergeven.”

Zoektocht naar biologische moeder

“Mijn Nederlandse adoptieouders hebben mij geadopteerd vanuit idealisme. Om een kind in nood een beter leven te geven. Het echte verhaal was confronterend en bracht hen aan het twijfelen of ze er wel goed aan hadden gegaan. Daar hebben we heel goede en emotionele gesprekken over gevoerd.”

Met haar biologische vader heeft Mischa, op een enkele ontmoeting in Korea na, nu geen contact meer. Hij heeft haar ook nooit over haar moeder willen vertellen. Om haar moeder te vinden heeft Mischa haar DNA naar een DNA-bank gestuurd. “Voor mijn gevoel is dat de enige kans om ooit mijn moeder te vinden. Ik verwacht niet dat haar DNA wordt gevonden, maar misschien kom ik bijvoorbeeld wel via een achterneef met haar in contact. Ik hoop dat dat nog op tijd zal zijn, maar ik moet ook accepteren dat ik misschien niet alles te weten ga komen, en dat ik misschien wel nooit te weten kom wie mijn Koreaanse moeder is.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Beeld: Petronellanita.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry en Meghan 'openhartig' over spanning in familie in gesprek met Oprah

Dat prins Harry en Meghan Markle op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Mehghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn. “Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado buiten de koelkast zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. De overgebleven helft wordt dan snel bruin en een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect groen houdt buiten de koelkast tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit. Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft met de pit in een (plastic) bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat het bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets met de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien