Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Een moeder met borderline: documaker Monique Nolte volgde 4 jaar lang tiener Nikki

Documentairemaker Monique Nolte ken je misschien nog van de veelbesproken documentaire ‘Het beste voor Kees’. De afgelopen 4 jaar stortte ze zich op een nieuw project. Ze volgde tiener Nikki en haar moeder Karin, die borderline heeft. 

Woensdagavond schoof het drietal aan bij Beau om te vertellen over de documentaire Nikki.

Advertentie

Loyaliteitsconflict

Monique wil in beeld brengen hoe het voor kinderen is om op te groeien met een ouder die lijdt aan een psychische stoornis. Hoe is het als je vader of moeder niet altijd voor je kan zorgen? Wanneer moet je als kind beschermd worden tegen je eigen ouder? En in hoeverre beland je dan als kind in een loyaliteitsconflict?

Tekst gaat verder onder tweet.

4 jaar lang gevolgd

Allemaal vragen waar Monique het antwoord op zocht voordat ze destijds 12-jarige Nikki en haar moeder ontmoette. De twee stemden in dat de documentairemaker hen 4 jaar lang met een camera zou volgen. De mooie momenten, maar ook de (hartverscheurende) dieptepunten. Aan de ene kant is er veel schuldgevoel, verdriet en pijn, maar aan de andere kant maken Nikki en haar moeder ook veel mooie herinneringen samen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Worsteling

In de talkshow onthult moeder Karin dat ze opziet tegen het moment waarop Nikki uit huis gaat. Het meisje doet niet alleen veel in het huishouden, maar zorgt ook voor de structuur waaraan het Karin totaal ontbeert. “Laatst was het al 21.00 uur en vroeg ze: gaan we eigenlijk nog avondeten?”, vertelt de moeder. De tiener worstelt met de liefde en zorg voor haar moeder en het vinden van haar eigen identiteit.

Doneren

Met de documentaire wil Monique aandacht vragen voor de 577.500 kinderen die in Nederland opgroeien met een of meerdere ouders met een psychische stoornis en/of verslavingsproblemen. Ze wil Nikki inzetten als educatiekit om dat soort gezinnen te ondersteunen en voorlichting te geven op scholen.

Om dat te kunnen doen, is het belangrijk dat de documentairemaker de film in eigen beheer uitgeeft. Wanneer ze het verkoopt aan een omroep, is ze haar rechten kwijt en kan ze niet bepalen wat er verder mee gedaan wordt. Daarom is nu een inzamelingsactie opgezet. Ze heeft nog 200.000 euro nodig om dat bewerkstelligen. Doneren kan via Voornikki.nl.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Beau/RTL 4. Beeld: Doclines (screenshot). 

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien