Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

Moeder die borstvoeding geeft moet zich bedekken, maar doet vervolgens dít

Melanie Dudley (34) was met haar man, vierjarige tweeling en vier maanden oude baby op vakantie in Mexico. Op het terras gaf ze de baby borstvoeding, waarna een wildvreemde man vroeg of ze zichzelf wilde bedekken. Haar reactie is briljant. 

Borstvoeding geven is een van de meest natuurlijke dingen ter wereld, maar toch heerst er een groot taboe op. Veel mensen vinden dat je borstvoeding niet in het openbaar zou moeten geven. Daar is de Amerikaanse Melanie het absoluut niet mee eens en dat laat ze met deze actie duidelijk merken.

Advertentie

Bedekken
Melanie was met haar gezin op vakantie, toen haar vier maanden oude baby honger kreeg. Aan tafel legde ze de baby aan haar borst, zodat de honger gestild kon worden. Een van de andere gasten was het hier niet mee eens en sprak de moeder aan. De wildvreemde man vroeg of Melanie zichzelf wilde bedekken. Haar reactie is geniaal.

Viraal
Ze vroeg haar man om een doekje en in plaats van haar baby ermee te bedekken, gooide ze het doekje over haar eigen hoofd. Hij vroeg haar tenslotte zichzelf te bedekken, niet specifiek haar borst of de baby. Er werd meteen een foto van gemaakt en op Facebook geplaatst. Binnen no-time had het bericht al bijna 110.000 likes en werd de foto meer dan 195.000 keer gedeeld. Over het algemeen kreeg Melanie positieve reacties op haar actie. Ze vertelde aan nieuwssite Yahoo dat ze hoopt dat andere moeders kracht putten uit haar actie.

Moeilijk
De actie was erg spontaan, vertelde Melanie. “Ik ben meestal discreet, maar we zaten aan de achterkant van het restaurant. En borstvoeding geven is al moeilijk genoeg”, legt ze uit. “Met dit soort verzoeken zouden we ons niet bezig hoeven houden.”

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: Yahoo. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien