Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Moeder verbiedt dochter (13) om naar huwelijk van haar vader te gaan en dan gebeurt dít

Als kind hoop je dat als je ouders gaan scheiden, het nooit tot een vechtscheiding komt. Een Gelderlandse moeder heeft haar 13-jarige dochter verboden om naar het 2e huwelijksfeest van haar vader te gaan.

Haar ouders zijn gescheiden en de moeder wilde niet dat haar dochter het feest met de nieuwe vrouw van haar ex-man mee zou maken.

Advertentie

Rechter nodig
De ouders hebben co-ouderschap over het 13-jarige meisje en op de geplande dag van het huwelijk zou het meisje eigenlijk bij haar moeder zijn. Die vond het niet kunnen dat haar ex ‘haar dag inpikte’. Het liep uit op een fikse ruzie en alleen een rechter kon de zaak oplossen. De vader was de rechtszaak tegen zijn ex-vrouw begonnen – hij stónd erop dat zijn dochter bij zijn feestdag kon zijn.

Ochtend
Hij eiste dat zijn dochter bij zijn trouwerij mocht zijn en dat als zijn ex-vrouw bleef tegenwerken, zij hem 15.000 euro zou moeten betalen. De rechter besloot dat het meisje wél naar de grote dag van haar vader toe mocht. Hij stelde dat het een grote gebeurtenis was die niet snel in te halen zou zijn, waardoor dat voorging op een ‘gewone vrijdag’ bij haar moeder.

Doe het niet
Wel moest de vader zijn dochter om 11 uur ’s ochtends de volgende dag bij haar moeder afzetten, zodat zij alsnog het weekend wel samen konden doorbrengen. Ook benadrukte de rechter dat zulke ruzies tussen ouders voor kinderen erg moeilijk kunnen zijn, dus dat hij hoopt dat een onenigheid tussen de 2 niet nog eens tot een rechtszaak komt.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: Getty

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien