Exclusief Mart Visser VIP event vanaf 14,95

Moeder verbiedt dochter (13) om naar huwelijk van haar vader te gaan en dan gebeurt dít

Als kind hoop je dat als je ouders gaan scheiden, het nooit tot een vechtscheiding komt. Een Gelderlandse moeder heeft haar 13-jarige dochter verboden om naar het 2e huwelijksfeest van haar vader te gaan.

Haar ouders zijn gescheiden en de moeder wilde niet dat haar dochter het feest met de nieuwe vrouw van haar ex-man mee zou maken.

Rechter nodig
De ouders hebben co-ouderschap over het 13-jarige meisje en op de geplande dag van het huwelijk zou het meisje eigenlijk bij haar moeder zijn. Die vond het niet kunnen dat haar ex ‘haar dag inpikte’. Het liep uit op een fikse ruzie en alleen een rechter kon de zaak oplossen. De vader was de rechtszaak tegen zijn ex-vrouw begonnen – hij stónd erop dat zijn dochter bij zijn feestdag kon zijn.

Ochtend
Hij eiste dat zijn dochter bij zijn trouwerij mocht zijn en dat als zijn ex-vrouw bleef tegenwerken, zij hem 15.000 euro zou moeten betalen. De rechter besloot dat het meisje wél naar de grote dag van haar vader toe mocht. Hij stelde dat het een grote gebeurtenis was die niet snel in te halen zou zijn, waardoor dat voorging op een ‘gewone vrijdag’ bij haar moeder.

Doe het niet
Wel moest de vader zijn dochter om 11 uur ’s ochtends de volgende dag bij haar moeder afzetten, zodat zij alsnog het weekend wel samen konden doorbrengen. Ook benadrukte de rechter dat zulke ruzies tussen ouders voor kinderen erg moeilijk kunnen zijn, dus dat hij hoopt dat een onenigheid tussen de 2 niet nog eens tot een rechtszaak komt.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien