Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zó kookt deze moeder voor haar hele gezin voor nog geen euro per persoon

De ene keer zijn we meer kwijt voor de boodschappen dan de andere keer. Maar boodschappen doen voor minder dan een euro per persoon is best knap. Het is ons in ieder geval nog nooit gelukt, tot nu. 

Eerder ging een van ons al de uitdaging aan om voor een klein budget te koken! Bekijk de video hierboven.

Advertentie

Penina Petersen maakt namelijk maaltijden voor nog geen euro per persoon. Dit betekent dat ze voor een kleine 40 euro boodschappen voor de hele week kan doen. En ze leert ons hoe.

Het gaat om de balans tussen producten uit de diepvries en vers, zegt ze. ”Daarbij hebben mijn kinderen geen idee hoeveel groenten ze eten, dat is hilarisch om te bedenken!”

Tip 1
Kijk eerst eens in je voorraadkast. Vaak heb je al een hoop ingrediënten gewoon in huis.

Tip 2
Kook doordeweeks vooral met producten uit de vriezer. Deze producten zijn vaak goedkoper, je hoeft ze niet in een keer op te maken én ze zijn meestal net zo vers!

Tip 3
Ga maar een keer per week naar de supermarkt in plaats van iedere avond. Zo plan je wat je de rest van de week gaat eten en kun je veel beter rekening houden met de kosten. Als je ’s avonds nog even snel boodschappen gaat doen, haal je vaak meer in huis dan dat je daadwerkelijk nodig hebt.

Tip 4
Bewaar de restjes en vries ze in! Je hebt bijna altijd wel wat over van het eten, gooi dit niet weg, maar vries het in. Zo heb je je geld én nog een avond koken bespaard.

Tip 5
Maak een lijstje. Als je geen lijstje maakt, pak je vaak alles waar je trek in hebt. Een lijstje bespaart je echt heel veel geld!

Tip 6
Mevrouw Petersen kookt de meeste maaltijden voor doordeweeks alvast in het weekend. Op deze manier gebruikt ze veel verse producten, maar die vriest ze vervolgens in.

Volgens Penina is het een kwestie van je ritme omgooien. Als je eenmaal gewend bent aan deze manier van werken, is het steeds makkelijker. Het traint je zelfs om op te letten op producten in de bonus en het wordt een spelletje om nóg goedkoper uit te zijn. ‘‘Less is more en houd het vooral simpel.”

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Dailymail. Beeld: Dailymail.

Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien